«Η παράξενη πόλη μου» – Σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Το έκτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Η παράξενη πόλη μου» (Welcome to my strange city)παραγωγής ARTE 2020, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε -Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 στις 20:30.

Οι άνθρωποι, αναπόφευκτα φαίνεται, θέλουν να ζουν σε πόλεις. Μέχρι το 2030, τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα συγκεντρωθούν σε πόλεις  και το ποσοστό αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, με τις πόλεις να ξεπηδούν οπουδήποτε. Μερικές είναι πολύ κρύες, άλλες εξαιρετικά ζεστές, πολύ ψηλά, πολύ απομονωμένες ή απίστευτα πυκνοκατοικημένες. Ο πλανήτης έχει ήδη δεκάδες πόλεις που, από την δική μας οπτική γωνία, δεν φαίνεται να είναι πολύ ελκυστικά μέρη για να ζήσουμε.

Η δημοσιογράφος Alexandra Alevêque θα ζήσει σε μερικές από τις πιο ακραίες πόλεις του κόσμου, μένοντας εκεί αρκετό καιρό  για να μάθει για τον τρόπο ζωής των ντόπιων.

Αυτό που φέρνει πίσω είναι μια εικόνα για την απίστευτη ικανότητα της ανθρωπότητας να προσαρμόζεται και να βρίσκει λύσεις τόσο οργάνωσης όσο και συμπεριφοράς.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6 : ΑΑΡΧΟΥΣ

Επίπεδη χώρα, με ατελείωτους χειμώνες και υψηλή φορολογία. Ωστόσο, η Δανία είναι μία από τις χώρες με τους πιο χαρούμενους ανθρώπους στον κόσμο! Πώς καταφέρνουν οι Δανοί να είναι τόσο χαρούμενοι;

Εκεί, στην ανατολική ακτή της χερσονήσου της Γιουτλάνδης, οι Δανοί ζουν σε μία κοινωνική αρμονία που πολλοί πολιτικοί, από τη Γαλλία και αλλού, θα ζήλευαν. Οφείλεται στην πολύ χαμηλή ανεργία; Ή στα πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, παγκοσμίως;

Όπως και να ‘χει, στο Άαρχους οι μητέρες αφήνουν άφοβα τα μωρά τους στα καρότσια, στο πεζοδρόμιο. Και οι σκουπιδιάρηδες βγάζουν 4.500 ευρώ καθαρά, τον μήνα!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ