Το 13ο και τελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου της δραματικής σειράς «Η ιστορία της θεραπαινίδας» (The Handmaid’s Taleθα παρακολουθήσετε -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- στην ΕΡΤ1, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, στις 00:15.

Η εξαιρετική δραματική σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο της Καναδής συγγραφέως Μάργκαρετ Άτγουντ, αναφέρεται στον τρόπο ζωής στη δυστοπική «Δημοκρατία του Γιλεάδ», μια αυταρχική κοινωνία που υποτίθεται ότι κάποτε ανήκε στις ΗΠΑ.

Γενική υπόθεση: Στον τρίτο κύκλο της πολυβραβευμένης σειράς παρακολουθούμε τη Θεραπαινίδα Τζουν (Ελίζαμπεθ Μος), που αντιστέκεται στο δυστροπικό καθεστώς του Γιλεάδ, όπου παραμένει, όταν επιλέγει, στο τέλος του δεύτερου κύκλου, να μην το σκάσει στον Καναδά με το μωρό της.

Σε αυτόν τον κύκλο, θα προσπαθήσει να ανταποδώσει τα χτυπήματα που δέχεται από το σύστημα και τις αλλόκοτες αρχές του. Θα γίνουμε μάρτυρες καταπληκτικών συναντήσεων, προδοσιών αλλά και της πορείας της στον τρομακτικό πυρήνα του Γκιλεάδ, που αναγκάζει τους πάντες να πάρουν θέση, με οδηγό τους την ευχή: «Δοξασμένη να είναι η μάχη».

Eπεισόδιο 13ο (τελευταίο) : «Σήμα κινδύνου» (Mayday) 

Η Τζουν βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της με στόχο να καταφέρει καίριο πλήγμα σε όλο αυτό το σαθρό σύστημα. Η Σερένα και ο Ταξιάρχης προσπαθούν να καταφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στη νέα τους ζωή.

Δραματική σειρά, παραγωγής ΗΠΑ 2019