ertnews.gr

«Η Ιστορία πίσω από το μύθο» στην ΕΡΤ1

14/11 01:00
«Η Ιστορία πίσω από το μύθο» στην ΕΡΤ1

Το επεισόδιο με τίτλο «Η υπόθεση των δηλητηρίων, τα μυστικά του Λουδοβίκου ΙΔ΄» (Affaire des Poissons, the secrets of Louis XIV)  της εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία πίσω από το μύθο» (Secrets of History: Cracking the case), παραγωγής Γαλλίας 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, στις 18:15.

Τον Ιούλιο του 1709, ο βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος αποφασίζει να ανοίξει μια κασέλα με μυστικά έγγραφα που ο ίδιος είχε σφραγίσει 30 χρόνια νωρίτερα. Είναι τόσο σκανδαλώδη τα αρχεία και το τέλος της βασιλείας του είναι κοντά, που ο βασιλιάς τα καίει όλα. Τι όμως θα μπορούσε να είναι τόσο δυσάρεστο που να αναγκάσει τον βασιλιά να τα εξαφανίσει; Πόσες χώρες εμπλέκονται; Και ποιοι; Η έρευνα είναι γεμάτη ίντριγκες και μυστικά…

Σκηνοθεσία: Nicolas Glimois.

Ιστορικά γεγονότα, ανθρώπινα δράματα και  μυθικά πεπρωμένα, όλα τα μεγάλα κεφάλαια της Ιστορίας έχουν αφήσει  σκιές, αμφιβολίες και άλυτα αινίγματα. Αυτή η συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ επιχειρεί να ρίξει άπλετο φως στα γεγονότα, αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά, υπογραμμίζοντας την υποκρισία και τις απάτες. Ψάχνει για τις κρυμμένες αλήθειες πίσω από τους μύθους.

Παραγωγή: Martange Productions / Io Production / France Télévisions.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version