Η ΕΡΤ2 γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα των Ερωτευμένων»

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ερωτευμένων», την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, θα παρακολουθήσετε, στην ΕΡΤ2, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με την μετάδοση της ρομαντικής κομεντί «Ήρθε ο έρωτας στην πόλη» (New in Town / Chilled in Miami) και του ντοκιμαντέρ «Μία μέρα για όλο τον κόσμο» που με διάθεση χιουμοριστική και διασκεδαστική, προσεγγίζει τις διαφορετικές εκφράσεις και πτυχές του έρωτα.

«14 Φεβρουαρίου: Ημέρα των Ερωτευμένων»

Η ΕΡΤ2 γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα των Ερωτευμένων»ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ στις 17:00

«Ήρθε ο έρωτας στην πόλη» (New in Town / Chilled in Miami)

Ρομαντική κομεντί, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Καναδά 2009.
Σκηνοθεσία: Τζόνας Έλμερ
Πρωταγωνιστούν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Χάρι Κόνικ Τζούνιορ, Τζόναθαν Κιμπλ Σίμονς, Σιόμπαν Φάλον Χόγκαν, Φράνσις Κονρόι
Διάρκεια: 97΄

Ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε βρει ο έρωτας…!

Υπόθεση: Η Λούσι Χιλ (Ρενέ Ζελβέγκερ) είναι μια φιλόδοξη γυναίκα καριέρας, ερωτευμένη με τον τρόπο ζωής της στο Μαϊάμι. Θέλοντας να πετύχει μια μεγάλη προαγωγή, η Λούσι συμφωνεί να μετακομίσει σε μια απομακρυσμένη πόλη της Μινεσότα, στη μέση του πουθενά, για να επιβλέψει την αναδιάρθρωση ενός τοπικού εργοστασίου, αυξάνοντας την παραγωγή και μειώνοντας τον αριθμό των υπαλλήλων.

Αφού χρειάζεται να έρθει αντιμέτωπη με τους χιονισμένους δρόμους, τον παγωμένο καιρό και την εξίσου παγωμένη υποδοχή τον κατοίκων, σύντομα αρχίζει η καρδιά της να θερμαίνεται ξανά ζώντας σ’ αυτήν τη μικρή πόλη, κάνοντας παρέα με τους ανθρώπους της και ιδιαίτερα γνωρίζοντας έναν γοητευτικό συνδικαλιστή – εκπρόσωπο των εργατών, που αποδεικνύεται ο άντρας των ονείρων της.

Και αυτό που ξεκινά σαν μια απλή δουλειά με μεγάλους στόχους, γίνεται το καλύτερο πράγμα που της συνέβη ποτέ για τους «λάθος» λόγους!

Η ΕΡΤ2 γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα των Ερωτευμένων»

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ στις 19:00
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

«Παγκόσμια Ημέρα των Ερωτευμένων»

 Α΄ τηλεοπτική μετάδοση

Με διάθεση χιουμοριστική και διασκεδαστική, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Οικονόμου, το ντοκιμαντέρ προσεγγίζει τις διαφορετικές εκφράσεις και πτυχές του έρωτα μέσα από τρεις ιστορίες.

Ο Βασίλης και η Εύα, φωλιασμένοι στη Μύκονο, ζουν τον έρωτά τους μέσα από την Τέχνη. Επειδή «στην Τέχνη, όπως και στον έρωτα, μπορείς να συνδυάζεις τα αντίθετα κι όμως στο τέλος αυτά να εναρμονίζονται», όπως λένε. Η καθημερινότητα του ζευγαριού γεμίζει στιγμές πάθους, μαγειρεύοντας ένα ερωτικό γεύμα, κάνοντας περίπατο στην παραλία αψηφώντας το κρύο, απαγγέλλοντας ποίηση, βρίσκοντας αφορμές γι’ αστεία – βασικό συστατικό του έρωτα το χιούμορ!
Στον αντίποδα μιας σκληρής ζωής, ένα παραμύθι μπορεί να μας «απογειώσει».

Η συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων Ελένη Αντωνίου συνομιλεί με τρεις φανατικές της αναγνώστριες. «Πόσο σημαντικό είναι να φαντασιώνεσαι τον ιδανικό έρωτα!», εξομολογούνται. Το ταξίδι του έρωτα μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, ίσως αποτελεί διέξοδο. Ίσως όμως και να βάζει τα θεμέλια για την αναζήτηση το «τέλειου άνδρα», που όπως ισχυρίζονται οι ίδιες «σίγουρα υπάρχει κάπου εκεί έξω».

Πώς προσεγγίζουν οι νέοι τον έρωτα;

Η 18χρονη Μαριεύα αποκαλύπτει πως η ίδια και οι συνομήλικοί της αξιοποιούν την τεχνολογία για να αλληλοεπιδράσουν ερωτικά.
Κινητό, μηνύματα, Instagram… Αμεσότητα, που κάποιες φορές αγγίζει τα όρια της «ωμότητας», μεγαλύτερη ελευθερία, ισοτιμία των δύο φύλων, ορισμένα από τα θέματα που αναδεικνύονται.

Με τη γιαγιά Μαίρη, 92 χρόνων, συνομιλούν ανοιχτά, ανταλλάσσουν απόψεις επάνω στον έρωτα, αντιδιαστέλλοντας το «σήμερα» με το «τότε».

Ο έρωτας είναι ανεξέλεγκτος και ακραίος. Είναι χαρά και πόνος, ζήλια και απελευθέρωση, καημός και γέλιο. Σίγουρα πλουτίζει την ψυχή μας, γι’ αυτό ποτέ δεν παύουμε να τον αναζητούμε. Εξάλλου, όπως σοφά αναρωτιέται ο Oscar Wilde: «Πώς μπορεί να είναι φτωχός κάποιος που έχει αγαπηθεί;».

Η ΕΡΤ2 γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα των Ερωτευμένων»


Σκηνοθεσία-σενάριο:
Μαριάννα Οικονόμου.

Διεύθυνση παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν.

Αρχισυνταξία: Βάσω Χρυσοστομίδου.

Έρευνα: Γεωργία Σαλαμπάση.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Carlos Munyoz.

Hχοληψία: Δημήτρης Δεμοιράκος.

Μοντάζ: Σταύρος Συμεωνίδης.

Παραγωγή: DOC3 Productions

Έτος παραγωγής: 2020

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος