Η ΕΡΤ στον δρόμο για το Μουντιάλ της Ρωσίας – «FIFA FILMS»

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη θα φιλοξενηθεί στις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης. Από τις 14 Ιουνίου ώς τις 15 Ιουλίου 2018 με τον τελικό της διοργάνωσης, το Μουντιάλ θα προσφέρεται στον Έλληνα τηλεθεατή, ακροατή αλλά και χρήστη του ίντερνετ μέσω του www.ertnews.gr. Και οι 64 αγώνες της διοργάνωσης με τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου, μέσα από τις απευθείας μεταδόσεις της ΕΡΤ1 και τις καθημερινές εκπομπές από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3.

Όμως, η ποδοσφαιρική απόλαυση δεν περιμένει. Η ΕΡΤ μας βάζει στο κλίμα του Παγκόσμιου Κυπέλλου από τις 23 Απριλίου 2018 με τις ειδικές εκπομπές που θα μας συντροφεύσουν έως το εναρκτήριο λάκτισμα στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας στις 14 Ιουνίου με τον αγώνα «Ρωσία – Σαουδική Αραβία».

Με την εγγύηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), οι δημοσιογράφοι και παραγωγοί της Διεύθυνσης Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ παρουσιάζουν στους τηλεθεατές τα εξής προγράμματα:

«Η ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου»

Τα προηγούμενα Μουντιάλ, από το 1930 ώς και το Μουντιάλ του 2014, σε μια σειρά 14 εκπομπών με τον τίτλο «FIFA FILMS», που έχει αφήσει εποχή. Μάλιστα, τα δύο τελευταία, της Νοτίου Αφρικής το 2010 και της Βραζιλίας το 2014, έχουν ειδικά αφιερώματα με τίτλο «Το ταξίδι – Ιστορίες από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010» και «Ο δρόμος προς το Μαρακανά – Το επίσημο ντοκιμαντέρ του 2014». Φυσικά, έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον με τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας σε εκείνες τις διοργανώσεις, όπως και το 1994 στις ΗΠΑ. Εκτός από το Μουντιάλ του 1930, που έχει διάρκεια 14 λεπτά, τα υπόλοιπα προγράμματα, τα οποία είναι αληθινοί θησαυροί για τον τηλεθεατή, έχουν διάρκεια από 80 έως 120 λεπτά.

Ειδικότερα, για την εβδομάδα 23-30 Απριλίου 2018, οι τηλεθεατές, στο πλαίσιο της «Ιστορίας του Παγκόσμιου Κυπέλλου» έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εξής ειδικές εκπομπές:

Δευτέρα 30/4, ώρα 18:30, στην ΕΡΤ1: «Το Μουντιάλ του 1974»

Η ώρα της Δυτικής Γερμανίας, ο πρώτος χαμένος τελικός των Ολλανδών, η Γιουγκοσλαβία του Ντούσαν Μπάγεβιτς, η γέννηση της μεγάλης φουρνιάς των Πολωνών και οι έγχρωμες τηλεοράσεις.

«Ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία»

Αθλητές-μύθοι του ποδοσφαίρου, προσωπικότητες που σημάδεψαν τα Μουντιάλ περνούν μέσα από 15 εκπομπές-μίνι αφιερώματα των 6 λεπτών, με τη σφραγίδα της ποιότητας των FIFA FILMS. Πάολο Ρόσι, Ντίνο Τζοφ, Μισέλ Πλατινί, Ντιέγκο Μαραντόνα, Ροζέ Μιλά, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Εουσέμπιο, Μπόμπι Τσάρλτον, Φέρεντς Πούσκας, Γιόχαν Κρόιφ, Γκερντ Μίλερ, Γκαρίντσα, Μάριο Κέμπες, Φριτς Βάλτερ και φυσικά ο μεγάλος Πελέ θα κοσμήσουν τις οθόνες της ΕΡΤ.

«Οι 20 καλύτερες στιγμές των Μουντιάλ»

Θεματικές εκπομπές, ημίωρης διάρκειας, με ενδιαφέρουσες ιστορίες που επέλεξαν οι άνθρωποι της FIFA. Τα θέματα της σειράς είναι: «Οι νέοι αστέρες», «Οι πρώτοι σκόρερ των Μουντιάλ», «Ολλανδία, η αναζήτηση», «Η “οδύσσεια” της Αφρικής», «Τα πέναλτι», «Οι μεγάλες εκπλήξεις».

Το «Α-Ω» των Παγκόσμιων Κυπέλλων

Η αλφάβητος των Μουντιάλ για τους λάτρεις του αθλήματος, αλλά και για τους σχολαστικούς τηλεθεατές της ΕΡΤ, που θα παρακολουθήσουν 100 μονόλεπτα επεισόδια κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων των καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης, μια σειρά trivia με όμορφες σύντομες ιστορίες με αλφαβητική σειρά.

Τα κλασικά ματς του Μουντιάλ

Τέσσερις αξέχαστοι αγώνες, τέσσερα παιχνίδια που σημάδεψαν τις μνήμες μας από τα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, από τις 13 Μαΐου 2018 και κάθε Κυριακή στις 22:00, από την ΕΡΤ1. Ποιος δεν θα καθηλωθεί μπροστά στην οθόνη του για τους αγώνες: «Αγγλία – Γερμανία» (τελικός του Μουντιάλ 1966), «Βραζιλία – Ιταλία» (τελικός του Μουντιάλ 1970), «Ολλανδία – Βραζιλία» (ημιτελικός του Μουντιάλ 1974) και «Αγγλία – Αργεντινή» (το απόλυτο ρεσιτάλ του Μαραντόνα στον προημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου 1986).

Στον δρόμο για τη Ρωσία

Πώς προκρίθηκαν οι 32 φιναλίστ στο Μουντιάλ, μέσα από μια σειρά 16 επεισοδίων, διάρκειας 26 λεπτών. Με την ποιότητα των αφιερωμάτων της FIFA, η ΕΡΤ παρουσιάζει την πορεία των καλύτερων εθνικών ομάδων του κόσμου μέχρι να πάρουν την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Από τις 6 έως τις 13 Ιουνίου 2018.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος