Η Ελληνική Ραδιοφωνία στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Το μεγάλο γεγονός της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που διοργανώνεται στο Κολυμπάρι των Χανίων από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου 2016, καλύπτει η Ελληνική Ραδιοφωνία.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων ΕκκλησιώνΜε καθημερινές εκπομπές, ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις από το στούντιο της ΕΡΤ Χανίων, η Ελληνική Ραδιοφωνία θα ενημερώνει τους ακροατές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τις εργασίες του ιστορικού γεγονότος που φιλοξενεί η Κρήτη.

Παράλληλα με την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπρόσωποι οργανώσεων θα συζητήσουν θέματα τα οποία αφορούν στη θρησκεία, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος (δικαιώματα, διακρίσεις, πόλεμοι, οικολογική καταστροφή, trafficking, προσφυγιά κ.ά.), ενώ θα παρουσιαστεί και η πλούσια θρησκευτική και πολιτιστική παράδοση της Κρήτης.

Καλεσμένοι και ακροατές θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τα θέματα στα οποία παίρνει θέση η Ορθόδοξη Εκκλησία και αποτελούν αντικείμενο συζήτησης των προκαθημένων και των αντιπροσωπειών που μετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων ΕκκλησιώνΟι μεταδόσεις αρχίζουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στο Πρώτο Πρόγραμμα, μ’ ένα δίωρο αφιέρωμα (18:00-20:00) στο γεγονός που αφορά στα 300 εκατομμύρια και πλέον ορθοδόξων χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι μεταδόσεις συνεχίζονται την Κυριακή 19 Ιουνίου και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου (08:00-10:00) στο Πρώτο Πρόγραμμα, με την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ενώ καθημερινά (19:00-20:00) θα υπάρχει ειδική εκπομπή, η οποία θα μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τον 102 fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ και τη Φωνή της Ελλάδας.

Τις εκπομπές επιμελούνται και παρουσιάζουν ο Γιώργος Παπαζαχαρίου και η Σοφία Πακαλίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος