«Η δύναμη της ζωής»: πέμπτο επεισόδιο του Α΄ κύκλου στην ΕΡΤ2

Το πέμπτο επεισόδιο του Α΄ κύκλου της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Η δύναμη της ζωής» (Life Force – Mutant Planet), συμπαραγωγής Νέας Ζηλανδίας-Ιαπωνίας-Γαλλίας-ΗΠΑ-2010-2014, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στις 09:00. Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους των έξι επεισοδίων ο καθένας. «Η δύναμη της ζωής» είναι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, υψηλών προδιαγραφών, που διερευνά το ασυνήθιστο, το απρόσμενο… και το εντελώς αλλόκοτο. 

«Η δύναμη της ζωής»: πέμπτο επεισόδιο του Α΄ κύκλου στην ΕΡΤ2Μια σειρά ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει πώς οι  δυνάμεις της φύσης μέσα από τη μαγεία της εξέλιξης δημιούργησαν ζωή, σε όλες τις απρόσμενες και λαμπρές μορφές και γέμισαν τον πλανήτη μας με εκκεντρικά ζώα με ιδιοφυή τρόπο ζωής και αντισυμβατικές συμπεριφορές, καθώς  και εκπληκτική ποικιλία φυτών. Αποκαλύπτει απίστευτους οικοτόπους, όπου το θαύμα της φύσης  και το θαύμα της εξέλιξης  έχουν συνδυαστεί για να σχηματίσουν μεταλλαγμένα ζώα, αξιοσημείωτες προσαρμογές και περίεργα πρότυπα συμπεριφοράς.

Η βιοποικιλότητα του πλανήτη μας έχει μεγάλο ενδιαφέρον στο σύγχρονο κόσμο, προκειμένου να βγει νόημα από την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που προκαλούνται στα εύθραυστα οικοσυστήματα.

Ένα ταξίδι στις πιο εκπληκτικές τοποθεσίες για να βιώσουμε τη ζωή των πιο ακραίων πλασμάτων της φύσης.

Επεισόδιο 5ο (Α΄ κύκλος): «Μαδαγασκάρη» (Madagascar)
Σ’ αυτό το επεισόδιο ταξιδεύουμε στη Μαδαγασκάρη, στη γη των λεμούριων, μιας αρχαίας τάξης πρωτευόντων, που εξελίχθηκε από μια μικρή ομάδα που έφτασε στο νησί πριν από 60 και πλέον εκατομμύρια χρόνια. Γι’ αυτά η Μαδαγασκάρη έγινε η γη της εξελικτικής ευκαιρίας και σήμερα υπάρχουν περίπου 100 ζωντανά είδη.

«Η δύναμη της ζωής»: πέμπτο επεισόδιο του Α΄ κύκλου στην ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος