Η «Διασπορά» της ΕΡΤ3 ταξιδεύει στη Φινλανδία

Η «Διασπορά» της ΕΡΤ3, με τη Χρύσα Σάμου, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στις 15:00, ταξιδεύει στη Φινλανδία και καταγράφει το 1ο Φεστιβάλ, με τον τίτλο: «Ελλάδα παντού», που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου στο Ελσίνκι.

Οι καλεσμένοι της εκπομπής, καθηγητές, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες μιλούν για τις θεματικές ενότητες του Φεστιβάλ, τον πολιτισμό της Ελλάδας και τις δράσεις δικτύωσης των επαγγελματιών ελληνικής κουζίνας και εμπορίου.

Η «Διασπορά» της ΕΡΤ3 ταξιδεύει στη Φινλανδία

Στη δεύτερη ενότητά της, η εκπομπή παρουσιάζει πτυχές της νέας ελληνικής μετανάστευσης στη Φινλανδία με καλεσμένους από την ελληνική πρεσβεία στο Ελσίνκι, την οργανωμένη ομογένεια, και νέους μετανάστες.

Για τους τομείς προώθησης και διαφήμισης του ελληνικού τουρισμού και τουριστικών υπηρεσιών η Χρύσα Σάμου συνομιλεί με τη Σταυρούλα Σκαλτσή, προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Χωρών της Βαλτικής και τον Eero Nokela, πρόεδρο της Φινλανδικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Δημοσιογράφων.

Η «Διασπορά» αυτής της Κυριακής ολοκληρώνεται με τη μουσική παραγωγή «Mamaellas», μια γιορτή με άρωμα Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Καϊσανιέμι, με την ευκαιρία του εορτασμού των 35 χρόνων της Ομοσπονδίας Φινλανδο-ελληνικών Σωματείων. Στη γιορτή συμμετείχε το ελληνο-φινλανδικό συγκρότημα «Antama» και το χορευτικό συγκρότημα «Meltemia» από τη Βάασα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος