«Food Safari» – Σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Food Safari: Θαλασσινά» (Food Safari: Water), παραγωγής 2018, μεταδίδει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, στις 13:30.

Το Food Safari Water είναι μια ζωντανή, ολοκληρωμένη σειρά 13 επεισοδίων  που παρουσιάζει τα υπέροχα πιάτα θαλασσινών του κόσμου και διερευνά τις παραδόσεις της αλίευσης και της συντήρησης ψαριών, οστρακοειδών, καρκινοειδών και θαλασσινών λαχανικών. Μια γιορτή για τους  ψαράδες, τους  δύτες, τους εκτροφείς, τους μεταποιητές και καπνιστές, καθώς και για τους λαμπρούς σεφ και οικιακούς μάγειρες που μοιράζονται τις πολύτιμες συνταγές και τεχνικές τους.

Επεισόδιο 1ο.

Η παρουσιάστρια Μάεβ Ο’Μίρα επισκέπτεται το βόρειο άκρο της Αυστραλίας σε αναζήτηση της άγριας γιγαντόπερκας. Μαζί της, ο ντόπιος ψαράς Μπίλι Μπάουστεντ και ο φίλος του, θρυλικός σεφ και εστιάτορας του Ντάργουιν και του Άλις Σπρινγκς Τζίμι Σου (εστιατόρια Χάνουμαν), ο οποίος μετακόμισε στη Μελβούρνη όταν δοκίμασε την υπέροχη πέρκα πριν από 25 χρόνια.

Μετά από μια επίσκεψη στη μεγαλύτερη ψαραγορά της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ, παρέα με τον εκπρόσωπο της De Costi Καρμέλο Λομπάρντο, ο φημισμένος σεφ θαλασσινών Στιβ Χότζες μοιράζεται μερικά από τα μυστικά του για το τέλειο ψήσιμο στο ψάρι.

Ο Αλμπέρτο Φάβα (εστιατόριο Tipo 00) ετοιμάζει τη σπεσιαλιτέ του: ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς, καλαμάρι, αβγά σολομού και αβγοτάραχο.

Η θάλασσα προσφέρει απλόχερα και το αλάτι. Χάρη στο θαλασσινό νερό, τον ήλιο και τον άνεμο, οι Όλσον παράγουν αλάτι από τη δεκαετία του 1940 στον Κόλπο Σπένσερ της νότιας Αυστραλίας. Ψιλό και χοντρό αλάτι χρειάζεται για την κλασική σιτσιλιάνικη συνταγή για ψάρι που παρουσιάζει ο σεφ Λίνο Σάουρο (εστιατόριο Olio Kensington Street).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος