«Food Safari» – Σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Το πέμπτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Food Safari: Θαλασσινά» (Food Safari: Water), παραγωγής 2018, μεταδίδει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, στις 18:30.

Το Food Safari Water είναι μια ζωντανή, ολοκληρωμένη σειρά 13 επεισοδίων  που παρουσιάζει τα υπέροχα πιάτα θαλασσινών του κόσμου και διερευνά τις παραδόσεις της αλίευσης και της συντήρησης ψαριών, οστρακοειδών, καρκινοειδών και θαλασσινών λαχανικών. Μια γιορτή για τους  ψαράδες, τους  δύτες, τους εκτροφείς, τους μεταποιητές και καπνιστές, καθώς και για τους λαμπρούς σεφ και οικιακούς μάγειρες που μοιράζονται τις πολύτιμες συνταγές και τεχνικές τους.

Επεισόδιο 5ο. «Ψαρομπουκιές» (Fish bites)

Εξαιρετικά σνακ βασισμένα σε θαλασσινά πρωταγωνιστούν σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο – παίρνουν τη γεύση και την υφή σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ο σεφ Frank Camorra παρουσιάζει μια σειρά από πιάτα τάπας με θαλασσινά και μοιράζεται τη συνταγή του για νόστιμα αλμυρά buñuelos de bacalao (κροκέτες μπακαλιάρου). Ο Έλληνας σεφ Θωμάς Δελιόπουλος δείχνει πώς να δημιουργήσετε δύο τέλεια πιάτα χρησιμοποιώντας ένα χταπόδι 5 κιλών – διατηρημένο σε λάδι και μαγειρεμένο σε κάρβουνο, για συνοδεία του ούζου ως μέρος των μεζέδων. Στην Ταιλάνδη, τα καλύτερα πιάτα θαλασσινών προέρχονται από τα βόρεια με τη μορφή miang kham – από τον σεφ Pacharin ‘Air’ Jantrakool που καπνίζει ολόκληρο το ψάρι πάνω σε φλοιό καρύδας κι ετοιμάζει μια νόστιμη καραμελωμένη σάλτσα. Για τα σάντουιτς με θαλασσινά σε στιλ Λουιζιάνας χρησιμοποιούνται τηγανητά στρείδια και μαριναρισμένες γαρίδες από τον σεφ Chris Weysham. Ο σεφ Danny Russo μοιράζεται το νόστιμο καρύκευμα της κουλτούρας του χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά ψάρια ή «neonata» αναμεμειγμένα με τσίλι για να δημιουργήσει μια σπεσιαλιτέ της Καλαβρίας γνωστή ως «χαβιάρι του φτωχού», ενώ η Kiwi Kate Kennedy ετοιμάζει τους αγαπημένους λευκούς λουκουμάδες της Νέας Ζηλανδίας που σερβίρονται με βουτυρωμένο τετράγωνο άσπρο ψωμί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος