“Φάκελος: Διατροφή” – Ο 2ος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

Τον δεύτερο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ “Φάκελος: Διατροφή” (The Food Files: Fish), μεταδίδει η ΕΡΤ2 την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, στις 14:00

Στο δεύτερο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάκελος: Διατροφή», η λάτρις του φαγητού και γκουρού της υγείας Νίκι Μάλερ με τη βοήθεια κορυφαίων επιστημόνων, γιατρών και διατροφολόγων αποσαφηνίζει την επιστήμη, εξηγεί τις ετικέτες και ξετυλίγει τις διαδικασίες παραγωγής τροφίμων. Μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών επιστημονικών πειραμάτων και γευστικών δοκιμών, ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε την αλήθεια για τα πάντα. Από το πραγματικό περιεχόμενο των χυμών φρούτων και τον εθισμό στη σοκολάτα μέχρι τα οφέλη για την υγείας μας από τη χρήση του κάρι και των μπαχαρικών. Και από το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μέχρι τα επιδόρπια, τη ζάχαρη και τις γλυκαντικές ύλες.

Περιγραφή επεισοδίου

«Γάλα & γαλακτοκομικά» (Milk & dairy)
Τα σκοτεινά μυστικά για το γάλα. Το γάλα αγελάδας είναι πραγματικά καλό για τους ανθρώπους ή απλά για να παχαίνει τα μοσχαράκια; Γιατί τόσοι πολλοί από εμάς έχουν δυσανεξία ή είναι αλλεργικοί στα γαλακτοκομικά; Και τι πρέπει να αναζητούν οι καταναλωτές στις ετικέτες όταν επιλέγουν το γάλα τους;

«Κρέας» (Meat)
Η ωμή αλήθεια για το κρέας και τα χρήματά μας. Από πού προέρχεται το κρέας; Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε με τις συνθήκες που εκτρέφονται τα ζώα; Μεγάλες ποσότητες κρέατος είναι γεμάτες με ορμόνες. Μπορούμε να εμπιστευτούμε τις ετικέτες που μας λένε ποιο κομμάτι κρέατος τρώμε;

Παραγωγή: Αγγλίας

“Φάκελος: Διατροφή” – Ο 2ος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2
H Nikki Muller στο ντοκιμαντέρ για τη διατροφή “The food files”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος