ΕΡΤ3: «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο»

Το ένατο επεισόδιο της ενδιαφέρουσας σειράς ντοκιμαντέρ «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο» (Global painter), έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, στις 14:00. Η σειρά, παραγωγής Angel Productions / Bonne Pioche / Canal + / Planète / Planète Thalassa / RTBF, που θα ολοκληρωθεί σε 15 ωριαία επεισόδια, είναι ένα πολύχρωμο ταξίδι στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, τα σύνορα παραβιάζονται και οι κουλτούρες των ανθρώπων είναι θολές. Όμως, η Τέχνη παραμένει μια ισχυρή διέξοδος στην ιδιαιτερότητα της ιστορίας, της γεωγραφίας και της κληρονομιάς κάθε τόπου, ξεχωριστά.

Από την τέχνη της καλλιγραφίας στην αρχαία Κίνα, μέχρι το χιπ-χοπ γκράφιτι της Βραζιλίας, ο Julien Malland, καλλιτέχνης-εξερευνητής, συναντάει τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την παράδοση της κάθε περιοχής και  της δίνουν μία άλλη διάσταση.

Παρασκευή 19/8/2016, ώρα 14:00 – Επεισόδιο 9ο: «Ισραήλ» (Israel)

Είναι μία διαιρεμένη χώρα, για την οποία έχουν γραφτεί πολλά κι έχουν γίνει ακόμα περισσότερα. Μια χώρα που για κάποιους ονομάζεται Ισραήλ και για κάποιους άλλους Παλαιστίνη. Λίκνο του μονοθεϊσμού, όπου κάποιοι έρχονται για να προσευχηθούν στο Τείχος των Δακρύων, κάποιοι άλλοι για να ταξιδέψουν στην Οδό του Μαρτυρίου και άλλοι για να προσευχηθούν στο τζαμί Al-Aqsa. Ωστόσο, αν η πίστη είναι μία σημαντική διάσταση των Αγίων Τόπων, είναι μέσα από το πρίσμα της ζωγραφικής κι αυτό ακριβώς ανακαλύπτει ο Julien Malland στο ταξίδι του. Από τη Χάιφα στο Τελ Αβίβ και από τη Βηθλεέμ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε και να γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες του δρόμου, που, αν και χωρίζονται από έναν τοίχο, επέλεξαν την Τέχνη ως μέσο έκφρασης κι έχουν όλοι την ίδια βαθιά επιθυμία: τη δυνατότητα να συνυπάρξουν όλοι μαζί, κάποια μέρα, αρμονικά.

 

ΕΡΤ3: «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο»

ΕΡΤ3: «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος