ΕΡΤ3 – «Λέοναρντ Μπερνστάιν: Μια διχασμένη ιδιοφυία»

Το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Λέοναρντ Μπερνστάιν: Μια διχασμένη ιδιοφυία» (Leonard Bernstein – A Genius Divided), παραγωγής Γερμανίας 2018, σε σκηνοθεσία Τόμας φον Στάινακερ, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, στις 20:30.

Ένας από τους πρώτους γεννημένους στις ΗΠΑ διευθυντές ορχήστρας που απέκτησε παγκόσμια φήμη, ο Λέοναρντ Μπερνστάιν, είναι ένας εξαιρετικός συνθέτης και σίγουρα όχι μόνο λόγω του «West Side Story».

Αντί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο πιο διάσημο έργο του, ο σκηνοθέτης Τόμας φον Στάινακερ θέλει να παρουσιάσει μια συνολική εικόνα του Μπερνστάιν. Έτσι, το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στα μεταγενέστερα, λιγότερο διάσημα έργα του Αμερικανού και συγκεκριμένα σε τρεις συνθέσεις: τη «Λειτουργία» του, το μιούζικαλ «Λεωφόρος Πενσυλβάνια 1600» και τη μεγάλη τελευταία του όπερα «Ένα Ήσυχο Μέρος».

ΕΡΤ3 – «Λέοναρντ Μπερνστάιν: Μια διχασμένη ιδιοφυία»

Η ταινία δημιουργεί μια ζωηρή εικόνα του πολυτάλαντου Μπερνστάιν, ο οποίος δυσκολευόταν ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας και αντιμετώπιζε την ένταση μεταξύ επιτυχιών και αποτυχιών, μεταξύ της πολιτικής κατάστασης της εποχής του και τη δική του αξίωση ως φιλελεύθερος ανθρωπιστής. Ανατρέχει στα μεγάλα επιτεύγματα του Μπερνστάιν, όπως την καταξιωμένη του διεύθυνση ορχήστρας σε συμφωνίες του Μάλερ και την ενασχόλησή του στις Συναυλίες της Νεολαίας. Επίσης, παρουσιάζει τη δουλειά του Μπερνστάιν μαζί με νέες και νέους ανερχόμενους μουσικούς, καθώς και την αφοσίωσή του στην πολιτική.

Ενώνοντας τις τελείες, ο Τόμας φον Στάινακερ δημιουργεί ένα αυθεντικό πορτρέτο του Μπερνστάιν στην αναζήτησή του για το υπέρτατο αριστούργημα: τη μεγάλη αμερικανική όπερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος