ΕΡΤ3 – «Εκεί στην Αμερική»

Το τρίτο επεισόδιο με τίτλο «Η περηφάνια της Γουατεμάλα» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Εκεί στην Αμερική» (In the Americas), παραγωγής PBS 2012-2015, μπορούν να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στις 21:30.


Η σειρά ταξιδεύει τους θεατές σε τμήματα της Βραζιλίας ως επί το πλείστον άγνωστα στον έξω κόσμο, στα άγρια βουνά της δυτικής Αργεντινής, σε φεστιβάλ στην Κολομβία και στις συχνά άγνωστες Μεγάλες Λίμνες των Ηνωμένων Πολιτειών. Πλησιάζουμε τα ηφαίστεια στη Χαβάη, τη Χιλή και την Αλάσκα, και ανεβαίνουμε σε σχεδίες, σκάφη, άλογα και μοτοσικλέτες. Επισκεπτόμαστε λαούς που μπορούν να αντικαταστήσουν συνομιλία με σφυρίγματα, νησιώτες που μαγειρεύουν τα ίδια γεύματα για δέκα χιλιάδες χρόνια, και ποιμένες που ζουν σε υψόμετρο υπερβολικά υψηλό για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Συναντάμε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τους αφήνουμε να λένε τις ιστορίες τους, να μας δείξουν τα σπίτια τους και τη δουλειά τους και να μας διηγούνται πως έγιναν αυτοί που είναι.

Δείτε σήμερα: Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ: ΤΟ ΤΙΚΑΛ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ [THE PRIDE OF GUATEMALA: TIKAL OF THE MAYAS ]
Eπεισόδιο 3

Πριν από 2.000 χρόνια, οι Μάγια ανέλαβαν την κατασκευή μιας πόλης στα βάθη της ζούγκλας, στην περιοχή Πετέν της Γουατεμάλας. Για πάνω από χίλια χρόνια, η πόλη Τικάλ δέσποζε στην επαρχία και ολόκληρη την περιοχή με τους επιβλητικούς της ναούς, την εύπορη κοινωνία και πλήθος επιστημόνων, μηχανικών και τεχνίτων. Ο παρουσιαστής Ντέιβιντ Γιέτμαν συνοδεύει αρχαιολόγους που εξηγούν την ιστορία του Τικάλ η οποία ξετυλίγεται καθώς νέες ανακαλύψεις έρχονται καθημερινά στην επιφάνεια. Ο Γιέτμαν επισκέπτεται νέες εκσκαφές μέσα στους ναούς και συμμετέχει σε μια γιορτή στο σπίτι των απογόνων των Μάγια που ζουν κοντά στον αρχαίο χώρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ