ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Χριστίνα Βραχάλη, Βασίλης Τσατσάκης, Σοφία Μανουσάκη, Δανάη Λουκάκη, Σπύρος Σπυράκος

Η πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια συνεχίζεται και φέτος! Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η εκπομπή που αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τους παραγωγούς και τη γη της Ελλάδας, επιστρέφει δυναμικά στην ΕΡΤ1, κάθε μεσημέρι στις 14:00.

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχεται ξανά το κοινό στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», αναζητώντας τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της χώρας και δημιουργώντας συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας.

Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.

«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση.

Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στις 14:00

«Μικρασιάτικο κατσικίσιο τυρί Χαλκιδικής, μέλι Καλαβρύτων» – Καλεσμένη η Χριστίνα Βραχάλη

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Χριστίνα Βραχάλη, Βασίλης Τσατσάκης, Σοφία Μανουσάκη, Δανάη Λουκάκη, Σπύρος Σπυράκος
Ανδρέας Λαγός, Χριστίνα Βραχάλη

«ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τη Χριστίνα Βραχάλη. Η αγαπημένη αθλητικογράφος, με την ενέργεια και την αυθεντικότητά της, μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής και μαγειρεύει παρέα με τον σεφ Ανδρέα Λαγό. Μαζί δημιουργούν πιάτα με έμπνευση από τη γεύση και την παράδοση χρησιμοποιώντας το μικρασιατικό κατσικίσιο τυρί Χαλκιδικής, με την έντονη αλλά ισορροπημένη γεύση του, και το μέλι Καλαβρύτων, με το κεχριμπαρένιο χρώμα και το μοναδικό άρωμα των βουνών της Αχαΐας. Η Χριστίνα Βραχάλη μάς μιλά για τα παιδικά χρόνια στους διαδρόμους της ΕΡΤ, για την υποκριτική με την οποία ήθελε να ασχοληθεί τότε, για το ανικανοποίητο που την χαρακτηρίζει, για τις αθλητικές σπουδές και την κριτική που δέχεται, αλλά και για την κόρη της.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025, στις 14:00

«Κρεμμύδια Καστελλόριζου, κατίκι Δομοκού ΠΟΠ» – Καλεσμένος ο Βασίλης Τσατσάκης

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Χριστίνα Βραχάλη, Βασίλης Τσατσάκης, Σοφία Μανουσάκη, Δανάη Λουκάκη, Σπύρος Σπυράκος
Ανδρέας Λαγός, Βασίλης Τσατσάκης

«ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον ευρηματικό σεφ Βασίλη Τσατσάκη. Με τη φινέτσα και το πάθος που τον χαρακτηρίζουν, μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής δίπλα στον σεφ Ανδρέα Λαγό για μια συνάντηση γεμάτη μεράκι και έμπνευση. Στο επίκεντρο της ημέρας βρίσκονται δύο εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα: τα κρεμμύδια Καστελλόριζου, μικρά και γλυκά, με άρωμα που θυμίζει ήλιο και θάλασσα και το κατίκι Δομοκού ΠΟΠ, τρυφερό και πλούσιο σε γεύση, που αναδεικνύει τη μακρά κτηνοτροφική παράδοση της Φθιώτιδας. Ο Βασίλης Τσατσάκης μάς μιλά για τα παιδικά χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης, για την αγάπη του για τη μαγειρική και ποια ήταν η πρώτη του δουλειά, για το ότι αν δεν ήταν μάγειρας ίσως γινόταν ψαράς, για το πώς είναι ως μπαμπάς αλλά και για το αν μαγειρεύει εκείνος στο σπίτι.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025, στις 14:00

«Ρίγανη Κρήτης, σκόρδο Πλατυκάμπου ΠΟΠ» – Καλεσμένη η Σοφία Μανουσάκη

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Χριστίνα Βραχάλη, Βασίλης Τσατσάκης, Σοφία Μανουσάκη, Δανάη Λουκάκη, Σπύρος Σπυράκος
Ανδρέας Λαγός, Σοφία Μανουσάκη

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τη Σοφία Μανουσάκη. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια, με τη χαρακτηριστική φωνή και τη ζεστή της παρουσία, μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής και μαγειρεύει μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό. Στο τραπέζι κυριαρχούν δύο προϊόντα με έντονο ελληνικό χαρακτήρα: η ρίγανη Κρήτης, με το δυνατό της άρωμα που ξυπνά αναμνήσεις από καλοκαίρια και βουνά και το σκόρδο Πλατυκάμπου ΠΟΠ, με τη γεμάτη, γλυκιά του γεύση και τη φίνα επίγευση που κάνει κάθε πιάτο να ξεχωρίζει. Η Σοφία Μανουσάκη μάς μιλά για τα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη και τις μουσικές της μνήμες, για το πώς η μουσική μπήκε στη ζωή της, την πρόταση που είχε να ασχοληθεί με την όπερα, για το όνειρό της να τραγουδήσει με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, αλλά και για το πόσο της αρέσει να μαγειρεύει.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025, στις 14:00

«Λαδοτύρι Ζακύνθου ΠΟΠ, μέλι Άνδρου»Καλεσμένη η Δανάη Λουκάκη

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Χριστίνα Βραχάλη, Βασίλης Τσατσάκης, Σοφία Μανουσάκη, Δανάη Λουκάκη, Σπύρος Σπυράκος
Ανδρέας Λαγός, Δανάη Λουκάκη

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την ταλαντούχα ηθοποιό Δανάη Λουκάκη. Με το χαμόγελο και τη φυσική της γλύκα, μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής και μαγειρεύει δίπλα στον σεφ Ανδρέα Λαγό. Στην κατσαρόλα συναντιούνται δύο εκλεκτά προϊόντα του Ιονίου: το λαδοτύρι Ζακύνθου ΠΟΠ, με την πικάντικη, γεμάτη γεύση και το χαρακτηριστικό του άρωμα από ελαιόλαδο και το μέλι Άνδρου, φίνο και αρωματικό, που φέρνει στο τραπέζι τη γλύκα των κυκλαδίτικων λόφων. Η Δανάη Λουκάκη μάς μιλά για τις σπουδές της στην Αγγλική Φιλολογία, τα μεταπτυχιακά και τη ζωή στην Αγγλία, για τα Χανιά στα οποία μεγάλωσε, για τις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, όπου έπαιξε σε ηλικία 15 χρόνων, για τις «Άγριες Μέλισσες» που της άνοιξαν πολλές πόρτες, αλλά και για το τι τη δυσκολεύει στη δουλειά της.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025, στις 14:00

«Ξινοτύρι Σύρου, ξερά σύκα Κύμης ΠΟΠ»Καλεσμένος ο Σπύρος Σπυράκος

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Χριστίνα Βραχάλη, Βασίλης Τσατσάκης, Σοφία Μανουσάκη, Δανάη Λουκάκη, Σπύρος Σπυράκος
Ανδρέας Λαγός, Σπύρος Σπυράκος

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον ταλαντούχο τραγουδιστή Σπύρο Σπυράκο. Με τη θετική του ενέργεια και τη γνήσια καλλιτεχνική του αύρα, ο αγαπημένος τραγουδιστής μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής και μαγειρεύει μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό. Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο προϊόντα με έντονη ελληνική ταυτότητα: το ξινοτύρι Σύρου, με τη φρέσκια, υπόξινη γεύση και τη βουτυράτη υφή του, και τα ξερά σύκα Κύμης ΠΟΠ, με τη φυσική τους γλύκα και το πλούσιο άρωμα που θυμίζει ήλιο και παράδοση. Ο Σπύρος Σπυράκος μάς μιλά για το νησί όπου μεγάλωσε, τους Φούρνους Ικαρίας και τις αναμνήσεις που κρατά από εκεί, για τον θαυμασμό του για τους ανθρώπους που ξέρουν να μαγειρεύουν, για τις δυσκολίες που έχει η δουλειά του τραγουδιστή αλλά και για τη χαρά που του δίνει η μουσική, για τα παιδιά του και για το πόσο περήφανος νιώθει για εκείνα.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Τζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος