Το επεισόδιο με τίτλο «Το φαινόμενο Ρίγκαν» από την εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «Η δεκαετία του ’80» (The Eighties), παραγωγής ΗΠΑ 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 και ώρα 23:15 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.
Η επιρροή του 40ού προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν στη δεκαετία του ’80 υπήρξε τεράστια και καθοριστική. Σ’ αυτό το επεισόδιο θα δούμε τα κεντρικά πρόσωπα και τα γεγονότα στις δύο θητείες του στον Λευκό Οίκο: νομοθετικά επιτεύγματα και πολιτικές οπισθοχωρήσεις, την απόπειρα δολοφονίας του, καθώς και την ηρωική επιστροφή του.
Η κρίση στη Μέση Ανατολή και η αποφασιστικότητα του Ρίγκαν να στηρίξει μια ομάδα ανταρτών στη Λατινική Αμερική παρά λίγο να του στοιχίσει την προεδρία στο σκάνδαλο Ιράν-Κόντρας. Η δημοφιλία του στον αμερικανικό λαό υπήρξε τεράστια και θα δούμε το γιατί.
Μια παραγωγή του πολυβραβευμένου Τομ Χανκς.
Κάποιες δεκαετίες είναι μεγαλύτερες από άλλες. «Ήταν η καλύτερη εποχή, ήταν η χειρότερη εποχή»: η περίφημη φράση του Ντίκενς για τη Γαλλική Επανάσταση ταιριάζει γάντι στη δεκαετία του ’80. Ο κόσμος κρατούσε την αναπνοή του, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις έληγε, ως εκ θαύματος, ειρηνικά, από την άλλη όμως ο πλανήτης μάθαινε για έναν ανίατο, μυστηριώδη ιό που απειλούσε με παγκόσμια επιδημία. Οι χρηματιστές της Γουόλ Στριτ έγιναν οι νέοι ροκ σταρ της εποχής, καθώς η κοιμισμένη δεκαετία του ’70 έδινε τη θέση της στην τρέλα του ’80. Όμως το οικονομικό μπουμ έφερε τη χλιδή και μαζί τη διαφθορά, με απρόβλεπτες συνέπειες. Γεννήθηκε ο προσωπικός υπολογιστής και άρχισε η τεχνολογική επανάσταση. Η παγκόσμια μουσική σκηνή ανακάλυψε το χιπ χοπ, το MTV, τον Πρινς και τους U2, αλλά έχασε τον Τζον Λένον. Ενώ άρχισε να αλλάζει και η τηλεόραση και να φλερτάρει με την ποιότητα, ταυτόχρονα όλοι αναρωτιόνταν «Ποιος σκότωσε τον Τζέι Αρ;».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος