ΕΡΤ1 – «Europe»

Οι επερχόμενες αλλαγές στην Ευρωζώνη, οι δυσκολίες στην εφαρμογή αλλά και οι προοπτικές που δημιουργούνται  είναι το βασικό θέμα της εκπομπής «Europe» με την Εύα Μπούρα –που  ταξίδεψε στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της ολομέλειας του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου- και μεταδίδεται το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 13:30 από την ΕΡΤ1.

Η πρόσφατη οικονομική κρίση έθεσε επί τάπητος  την ανάγκη ενίσχυσης της θεσμικής θωράκισης της Ευρωζώνης.  Γαλλία και Γερμανία  έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους  να καταθέσουν μέσα στην Άνοιξη κοινές προτάσεις για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις  που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της νομισματικής ένωσης. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία, κινείται  με ρυθμούς ανάπτυξης 2.3%.

Ποια είναι τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν με στόχο τη δημιουργία μιας οικονομικής ευρωπαϊκής ομοσπονδίας; Πόσο εφικτό είναι να υπάρξουν σύντομα κοινό υπουργείο Οικονομικών, ενιαίος προϋπολογισμός, καθώς και δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου; Τι θα γίνει με την τραπεζική ένωση; Πόσο θα επηρεάσουν οι πολιτικές εξελίξεις την οικονομία των «17»;  Πώς θα λειτουργήσει στον οικονομικό τομέα η αποχώρηση της Βρετανίας; Ποια η θέση του ευρώ έναντι του δολαρίου αλλά και των αναδυόμενων νομισμάτων;

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

– Η πορεία της ελληνικής οικονομίας  με φόντο  το τέλος των μνημονίων.  Οι επενδύσεις, η επικείμενη έξοδος στις αγορές και  η ρύθμιση του χρέους.

 –Η Ευρώπη των κοινωνικών δικαιωμάτων. Μιλά αποκλειστικά στην εκπομπή η εισηγήτρια στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο ευρωβουλευτής από την Πορτογαλία Μαρία Ροντρίγκεζ.

Ποια θέματα απασχόλησαν την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα στην εκπομπή, που ταξίδεψε μέχρι το Στρασβούργο  είναι  οι ευρωβουλευτές  Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ), Εύα Καϊλή (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Σοφία Σακοράφα (ανεξάρτητη), Νότης Μαριάς (ανεξάρτητος), Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ) και ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδημητρίου.

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Γεωργία Μαράντου, Νάντια Κούσουλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος