Ένας «Κρυφός αντίπαλος» για τη «Μις Μαρπλ» στην ΕΡΤ1

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 22:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το επεισόδιο με τίτλο «Κρυφός αντίπαλος» (The secret of Chimneys) από τον πέμπτο κύκλο της σειράς μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων «Μις Μαρπλ» (Agatha Christie’s Marple). 

Ένας «Κρυφός αντίπαλος» για τη «Μις Μαρπλ» στην ΕΡΤ1

Υπόθεση: Η Μις Μαρπλ συνοδεύει τη Λαίδη Βιρτζίνια Ρέβελ στην ιστορική εξοχική βίλα της οικογένειάς της, όπου σύχναζαν άλλοτε πολιτικοί και διπλωμάτες και όπου είχε κλαπεί, πριν από είκοσι χρόνια, ένα διαμάντι αμύθητης αξίας. Ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκεται ένας Αυστριακός κόμης, η κοσμική Μις Μπλέκινσοπ, αλλά και διάφοροι θαυμαστές της Βιρτζίνια, οι οποίοι διεκδικούν τα πρωτεία στην καρδιά της και εκείνη βρίσκεται σε δίλημμα.

Ένας «Κρυφός αντίπαλος» για τη «Μις Μαρπλ» στην ΕΡΤ1Ο Αυστριακός κόμης συζητεί με τον πατέρα της, το Λόρδο Κέιτερεμ, το ενδεχόμενο να αγοράσει το σπίτι, όμως μέσα στη νύχτα ακούγεται πυροβολισμός και ο κόμης βρίσκεται νεκρός μέσα σε μυστικό πέρασμα. Ο αρχιεπιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ, μαζί με τη Μις Μαρπλ βρίσκουν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα στην τσέπη του νεκρού κόμη, που θα μπορούσε να φωτίσει το μυστήριο, όταν όμως ανακαλύπτουν το σκελετό θύματος που δολοφονήθηκε πριν από είκοσι χρόνια, η Μις Μαρπλ καταλαβαίνει ότι τα κρυμμένα μυστικά είναι ακόμα πιο σκοτεινά από ό,τι νόμιζε.

Ένας «Κρυφός αντίπαλος» για τη «Μις Μαρπλ» στην ΕΡΤ1

«Κρυφός αντίπαλος» (The secret of Chimneys) 

Αυτοτελές επεισόδιο μυστηρίου, συμπαραγωγής Αγγλίας-ΗΠΑ 2010.

Σκηνοθεσία: Τζον Στρίκλαντ.

Σενάριο: Πολ Ράτμαν (βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι.

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζούλια Μακένζι.

Παίζουν, επίσης: Ίαν Γουάικαρντ, Λόρα Ο’ Τουλ, Έντουαρντ Φοξ, Μάθιου Χορν, Ρόμπερτ Ντανμπάρ, Μισέλ Κόλινς, Τζόνας Άρμστρονγκ.

Ένας «Κρυφός αντίπαλος» για τη «Μις Μαρπλ» στην ΕΡΤ1

Βασισμένη στην ομότιτλη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ, μίας ηλικιωμένης γεροντοκόρης που ζει στο ήσυχο χωριουδάκι Σεντ Μέρι Μιντ. Στις πολλές της επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς σε άλλα χωριά, η Μις Μαρπλ συχνά πέφτει πάνω σε περιπτώσεις μυστηριωδών φόνων και βοηθά να εξιχνιαστούν. Αν και οι αστυνομικοί εμφανίζονται πολλές φορές απρόθυμοι να δεχτούν τη βοήθεια της Μις Μαρπλ, η φήμη και οι απαράμιλλες ικανότητές της τελικά τους κερδίζουν…

Ένας «Κρυφός αντίπαλος» για τη «Μις Μαρπλ» στην ΕΡΤ1 Ένας «Κρυφός αντίπαλος» για τη «Μις Μαρπλ» στην ΕΡΤ1 Ένας «Κρυφός αντίπαλος» για τη «Μις Μαρπλ» στην ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος