Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2015, «Συρία: Οι Λεγεώνες του Ιερού Πολέμου» (Syria: The Legions of Holy War), μεταδίδει η ΕΡΤ1, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στις 00:30.
Θέλουν να τους αποκαλούν «Οι στρατιώτες του Θεού»… Οι Λεγεώνες του Ιερού Πολέμου δραστηριοποιούνται σήμερα πίσω από τα παρασκήνια και διεκδικούν τρεις κοινούς στόχους με τον ΙSIS. Πρώτα θέλουν να δημιουργήσουν το Ισλαμικό Κράτος (το Χαλιφάτο) από τη Συρία μέχρι το Ιράκ, την Παλαιστίνη και το Λίβανο ακόμη. Αλλά πάνω απ’ όλα, επιδιώκουν να επιβάλουν τον νόμο της Σαρία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συντρίψουν τους δύο αντιπάλους τους: τους Σιίτες και τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον πρόεδρο της Συρίας.
Για περισσότερες από 10 ημέρες, η δημοσιογραφική ομάδα είχε την άδεια να παρακολουθήσει διαφορετικές φατρίες τζιχαντιστών. Κάποιοι απ’ αυτούς προέρχονται από τον ISIS, άλλοι είναι πιο ανεξάρτητοι.
Για πρώτη φορά, μια τηλεοπτική κάμερα ακολούθησε την καθημερινότητα αυτών των ανδρών αλλά και γυναικών, που διατείνονται ότι μάχονται για τον Θεό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος