Doc after: «Armadillo» στην ΕΡΤ1

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής Δανίας 2010, «Armadillo», προβάλλει η ΕΡΤ1, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στις 00:30. Το ντοκιμαντέρ, μεταξύ άλλων, βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής στο Φεστιβάλ των Καννών.

Τον Φεβρουάριο του 2009, μια ομάδα Δανών στρατιωτών φτάνει στη βάση Αρμαντίλο του Αφγανιστάν. Μαζί τους, ο ντοκιμαντερίστας Γιάνους Μετζ καταγράφει την καθημερινότητά τους, έχοντας πρωτοφανή για τα στρατιωτικά δεδομένα ελευθερία στο υλικό που κινηματογραφεί. Από τη ρουτίνα των κοιτώνων μέχρι την καθημερινή ενημέρωση και από την προετοιμασία των αποστολών στην αδρεναλίνη της μάχης, συλλαμβάνει κάθε ιδρωμένη ή αιματοβαμμένη στιγμή της θητείας τους.

Doc after: «Armadillo» στην ΕΡΤ1

Στην πορεία θα γίνει μάρτυρας -κι εμείς μαζί του- μιας αλήθειας που θα αμφισβητήσει την ίδια την ηθική της αποστολής τους στο Αφγανιστάν. Οι εν ψυχρώ δολοφονίες Αφγανών, όπως τις κατέγραψε η κάμερα του Μετζ, θα αποτελέσουν το υλικό ενός σκανδάλου που απειλεί τη σταθερότητα της κυβέρνησης πίσω στην πατρίδα τους. Από την αρχή ώς το τέλος, όμως, θα διατηρήσει το κέντρο βάρους στους ίδιους τους οπλίτες, προσφέροντας μια διαπεραστική και συχνά σοκαριστικά αληθινή ματιά στην ψυχολογία του στρατιώτη και την πραγματικότητα των σύγχρονων πολέμων -πέρα από τη δημαγωγία των πολιτικών και τις εκκωφαντικές κραυγές των τηλεοπτικών ρεπορτάζ.

  • Σκηνοθεσία: Γιάνους Μετζ
  • Φωτογραφία: Λαρς Σκρέε
  • Μουσική: Ούνο Χέλμερσον
  • Μοντάζ: Περ Κίρκεγκααρντ

Διάρκεια: 100΄

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος