«Athens Calling» για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία σε εποχές κρίσης

Κάθε Δευτέρα, στις 22:00, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Tη Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016, η εκπομπή ασχολείται με την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία σε εποχές κρίσης και τη σημασία της για την καταπολέμηση της ανεργίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ως τρίτος πυλώνας δίπλα από το κράτος και την ιδιωτική οικονομία, όπως και για την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Athens Calling» για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία σε εποχές κρίσης
Περικλής Βασιλόπουλος

Καλεσμένοι στην εκπομπή είναι οι:

Βασίλης Τακτικός, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (ΠΕΣΚΟ) που διοργάνωσε το Συνέδριο για την Κοινωνική Οικονομία, το οποίο έγινε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 10-12.06.2016. Μιλάει για τα βασικά συμπεράσματα, τις προοπτικές και τα αναγκαία βήματα.

Έλλη Βαγγέλη, project manager του Συνεδρίου, η οποία μιλάει για τις υπάρχουσες δομές υποστήριξης του Συνεργατισμού και τα εργαλεία ανάπτυξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Πάνος Τριγάζης, πρόεδρος Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών, ο οποίος μιλάει για τις διεθνείς εμπειρίες Κοινωνικής Οικονομίας.

Θεοδώρα Ντούλια, οικονομολόγος, η οποία μιλάει για τη Δια Βίου Μάθηση και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των μικροπιστώσεων.

Στέλιος Κατωμέρης, πρόεδρος Δ.Σ. Περιφερειακού Μηχανισμού Κοιν.Σ.Επ. Αττικής και μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ (ΣΚΕ), ο οποίος μιλάει για την επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας, αλλά και για το ρόλο της ΕΡΤ και του ΣΚΕ στην ανάδειξη των «καλών πρακτικών» και των νησίδων ποιότητας της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8! 

  • Live Streaming: webradio.ert.gr/proto
  • Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Κάθε Δευτέρα στις 22:00, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος