Artist Zone στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Αγαπημένοι καλλιτέχνες από το χώρο του τραγουδιού, του θεάτρου, της λογοτεχνίας, δημιουργούν μία μοναδική ζώνη ακρόασης στο νέο πρόγραμμα του Δεύτερου με κύκλους εκπομπών παίζοντας τα αγαπημένα τους τραγούδια και αφηγούμενοι τις δικές τους γνωστές και άγνωστες ιστορίες.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου με τους Στάθη Δρογώση, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Φοίβο Δεληβοριά, Οδυσσέα Τσάκαλο και Μαρία Παπαγεωργίου.

Δείτε αναλυτικώς τις εκπομπές και ακούστε τις στους συνδέσμους που παραθέτονται.

«Aντέλμα» – Στάθης Δρογώσης (επεισόδιο 1ο)

Κάθε Δευτέρα στις 18:00

Ο Στάθης Δρογώσης φέρνει την Αντέλμα του στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Κάθε Δευτέρα στις 6 το απόγευμα και για μια ώρα επιλέγει τραγούδια ελληνικά και ξένα και  διηγείται ιστορίες και ανεκδοτολογικά στοιχεία για τις μουσικές του επιλογές. Αφιερώματα διαφορετικά κάθε εβδομάδα σε δικούς του μουσικούς ήρωες , αναδρομές και ονειροπολήσεις αλλά και εκπλήξεις και πρώτες μεταδόσεις θα περιέχει η μουσική εκπομπή Αντέλμα στη φιλόξενη συχνότητα του Δεύτερου. Κάθε Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου

«Ελληνική Απόλαυσις…» – Ιεροκλής Μιχαηλίδης (επεισόδιο 1ο)

Κάθε Τρίτη στις 18:00

Μια μουσική περιπλάνηση με οδηγό τη λαϊκή μούσα. Οι προσωπικές μνήμες του Ιεροκλή Μιχαηλίδη που γίνονται αφορμή για στάσεις σε μικρούς και μεγάλους σταθμούς του ελληνικού τραγουδιού. Μια σχεδόν εκατόχρονη διαδρομή από το Ρεμπέτικο και το Λαϊκό μέχρι τους σημερινούς δημιουργούς που άντλησαν την έμπνευσή τους απ’ την απέραντη βαθιά δεξαμενή τους. Ο τίτλος της εκπομπής «Ελληνική Απόλαυσις» είναι δάνειο από το ομώνυμο τραγούδι του μεγάλου ρεμπέτη Γιώργου Κατσαρού (Θεολογίτη) που φωνογράφησε στην Αμερική, το 1919.

Ελληνική απόλαυσις, ραδιοφωνική απόλαυσις!

Ακούστε την πρώτη εκπομπή της Τρίτης 20 Οκτωβρίου 2020

Λίστα Αναμονής – Φοίβος Δεληβοριάς (επεισόδιο 1ο)

Κάθε Τετάρτη στις 18:00

Ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς μεταφέρει μιαν αγαπημένη προσωπική του συνήθεια στο ραδιόφωνο.

Στις ώρες της αναμονής (σε ταξίδια, υπηρεσίες, ιατρεία, κουρεία κλπ) συνηθίζει να δημιουργεί λίστες 12 τραγουδιών με ποικίλες θεματικές. Λίστες που αφορούν συνθέτες, χρονολογίες, μουσικά είδη, θέματα της ζωής, περίεργους συνδυασμούς.

Τώρα που όλοι λίγο-πολύ βρισκόμαστε σε μια μεγάλη αίθουσα αναμονής, περιμένοντας την επιστροφή μας στην προ πανδημίας καθημερινότητα, ο Φοίβος Δεληβοριάς μας κρατάει μία ώρα την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη στις 18:00, παρέα με μικρές μουσικές θεματικές δωδεκάδες φτιαγμένες ειδικά για τους ακροατές του Δεύτερου αλλά και την… Κούλα!

Ακούστε την πρώτη εκπομπή της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020

Εσύ που δε μιλάς – Οδυσσέας Τσάκαλος (επεισόδιο 1ο)

Κάθε Πέμπτη στις 18:00

Ο δεύτερος κύκλος της εκπομπής «Εσύ που δε μιλάς» ξεκινάει στο Δεύτερο Πρόγραμμα στους 103,7! Κάθε Πέμπτη στις 18:00-19:00 ο Οδυσσέας Τσάκαλος φωτίζει τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τα αγαπημένα μας τραγούδια, μέσα από ιστορίες, εξομολογήσεις και μουσικές που διαλέγει ο φιλοξενούμενος. Στην πρώτη εκπομπή της νέας σεζόν ο Οδυσσέας ανακρίνει… τον εαυτό του σε μια τρυφερή αλλά και αστεία συνέντευξη του Οδυσσέα στον Οδυσσέα.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020

 Τα τραγούδια των άλλων – Μαρία Παπαγεωργίου (επεισόδιο 1ο)

Κάθε Παρασκευή στις 18:00

Η Μαρία Παπαγεωργίου, από την οπτική της τραγουδοποιού, αφηγείται κάθε φορά μία μουσική ιστορία συνειρμών με αφορμή «Τα τραγούδια των άλλων». Δηλαδή, τα τραγούδια εκείνα που της άνοιξαν μια πόρτα σε κάποιο δωμάτιο συναισθημάτων και γνώσης. Παίζει τη μουσική που τη συντροφεύει και συναρμολογεί το αφήγημά της με κείμενα από τις προσωπικές της εμπειρίες, αλλά και τις ιστορίες τους. Μία εκπομπή που θυμάται, προτείνει και μοιράζεται. Η ίδια αναφέρει: «Τα Τραγούδια των Άλλων» είναι οι άνθρωποι που θέλησα να μοιάσω, είναι οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια που θα ήθελα να είχα φτιάξει πρώτη. Είναι οτιδήποτε νιώθω πάνω μου να κυλάει. Άλλοτε σαν βροχή, άλλοτε σαν ιδρώτας, άλλοτε σαν δάκρυ. Είναι τα νέα μου μουσικά και συναισθηματικά ταξίδια που θέλω να μοιραστώ”.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2020

Συντονιστείτε!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος