«Αικατερίνη η Μεγάλη» – Το τρίτο και το τέταρτο επεισόδιο της ιστορικής σειράς στην ΕΡΤ1

Το τρίτο και το τέταρτο (τελευταίο) επεισόδιο της ιστορικής σειράς «Αικατερίνη η Μεγάλη» (Catherine the Great)θα παρακολουθήσετε, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ1, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, στις 22:00.

Ιστορική – δραματική σειρά εποχής, συμπαραγωγής Αγγλίας – ΗΠΑ 2019, τεσσάρων επεισοδίων.

Σκηνοθεσία: Φίλιπ Μάρτιν

Πρωταγωνιστούν: Έλεν Μίρεν, Tζέισον Κλαρκ, Ρόρι Κινίαρ, Tζίνα ΜακΚί, Κέβιν Μακνάλι, Ρίτσαρντ Ρόξμπουρζ, Τζόζεφ Κουίν, Κλάιβ Ράσελ, Πολ Κέι, Πολ Ρίτερ.

«Αικατερίνη η Μεγάλη» – Το τρίτο και το τέταρτο επεισόδιο της ιστορικής σειράς στην ΕΡΤ1

Την πολυτάραχη ζωής της τσαρίνας Αικατερίνης της Μεγάλης, της γυναίκας που αναμόρφωσε τη ρωσική αυτοκρατορία, θα παρακολουθήσουμε μέσα από τη βραβευμένη σειρά.

Η σειρά σκιαγραφεί το πορτρέτο της αυτοκράτειρας Αικατερίνης Β΄ στα τελευταία χρόνια της ηγεμονίας της και τη σχέση της με τον Γκριγκόρι Ποτέμκιν. Παράλληλα, αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως γυναίκα σε θέση εξουσίας.

Σκάνδαλα, ίντριγκες και διαμάχες αποτελούν το σκηνικό υπόβαθρο αυτής της συναρπαστικής σειράς εποχής.

Στον ρόλο της Μεγάλης Αικατερίνης, η Έλεν Μίρεν.

«Αικατερίνη η Μεγάλη» – Το τρίτο και το τέταρτο επεισόδιο της ιστορικής σειράς στην ΕΡΤ1

Επεισόδιο 3ο: Μετρώντας 18 μήνες σχέσης, η Αικατερίνη και ο Ποτέμκιν βιώνουν δυσκολίες. Ο Ποτέμκιν την πιέζει να εγκαταλείψουν τις συμμαχίες στην Ευρώπη και να κινηθούν προς την Κριμαία, οδηγώντας την Αικατερίνη σε σύγκρουση με τους δύο συμβουλάτορές της. Τα νέα του επικείμενου εγγονού φαίνεται να φέρνουν κοντά την Αικατερίνη με τον Παύλο, αν και η απόφασή της να τον στείλει στην Αυστρία, κάνει τον Παύλο να στραφεί οριστικά εναντίον της. Εν τω μεταξύ, ο Ποτέμκιν πείθει τους Τάταρους να εγκαταλείψουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να προσαρτηθούν στη Ρωσία.

Επεισόδιο 4ο (τελευταίο): Η Αικατερίνη και ο Ποτέμκιν διεξάγουν πόλεμο με τους Οθωμανούς. Ο Ποτέμκιν, γηραιότερος και άρρωστος, καταλαμβάνει το Οτσακόφ, ενώ η Αικατερίνη δέχεται γεωπολιτικές πιέσεις από την Ευρώπη που ανησυχεί λόγω της επέκτασης της Ρωσίας. Ο θάνατος του Ποτέμκιν προκαλεί μεγάλη θλίψη στην Αικατερίνη που σταδιακά παρανοεί και γίνεται όλο και πιο δεσποτική. Εν τω μεταξύ, οι τεταμένες σχέσεις με τον γιο της δέχονται το τελικό πλήγμα όταν επιχειρεί να τον παρακάμψει στη διαδοχή, αφήνοντας τον θρόνο στον πολυαγαπημένο της εγγονό, Αλέξανδρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος