«Αικατερίνη η Μεγάλη» – Πρεμιέρα της ιστορικής σειράς στην ΕΡΤ1

Το πρώτο και δεύτερο επεισόδιο της νέας ιστορικής σειράς «Αικατερίνη η Μεγάλη» (Catherine the Great)θα παρακολουθήσετε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, στις 22:00.

Ιστορική – δραματική σειρά εποχής, συμπαραγωγής Αγγλίας – ΗΠΑ 2019, τεσσάρων επεισοδίων.

Σκηνοθεσία: Φίλιπ Μάρτιν

Πρωταγωνιστούν: Έλεν Μίρεν, Tζέισον Κλαρκ, Ρόρι Κινίαρ, Tζίνα ΜακΚί, Κέβιν Μακνάλι, Ρίτσαρντ Ρόξμπουρζ, Τζόζεφ Κουίν, Κλάιβ Ράσελ, Πολ Κέι, Πολ Ρίτερ.

«Αικατερίνη η Μεγάλη» – Πρεμιέρα της ιστορικής σειράς στην ΕΡΤ1

Την πολυτάραχη ζωής της τσαρίνας Αικατερίνης της Μεγάλης, της γυναίκας που αναμόρφωσε τη ρωσική αυτοκρατορία θα παρακολουθήσουμε στα τέσσερα επεισόδια της βραβευμένης σειράς.

Η σειρά σκιαγραφεί το πορτρέτο της αυτοκράτειρας Αικατερίνης Β΄ στα τελευταία χρόνια της ηγεμονίας της και τη σχέση της με τον Γκριγκόρι Ποτέμκιν. Παράλληλα, αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως γυναίκα σε θέση εξουσίας.

Σκάνδαλα, ίντριγκες και διαμάχες αποτελούν το σκηνικό υπόβαθρο αυτής της συναρπαστικής σειράς εποχής.

Στον ρόλο της Μεγάλης Αικατερίνης, η Έλεν Μίρεν.

«Αικατερίνη η Μεγάλη» – Πρεμιέρα της ιστορικής σειράς στην ΕΡΤ1

Επεισόδιο 1ο. Η αυτοκράτειρα Αικατερίνη ταλαιπωρείται από απειλές πανταχόθεν, χωρίς να μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν γύρω της. Ο άπιστος εραστής της, Γκριγκόρι Ορλόφ, προσπαθεί να την πιέσει να παντρευτούν. Ο εχθρικός γιος της, πρίγκιπας Παύλος, ενηλικιώνεται και απαιτεί μερίδιο από την εξουσία. Ο σύμβουλός της, υπουργός Πάνιν, πιστεύει εξίσου ότι πρέπει να παραχωρήσει τον θρόνο στον Παύλο. Για να αλλάξει περιβάλλον, η Αικατερίνη προσκαλεί τον χαρισματικό υπολοχαγό Ποτέμκιν στην Αυλή. Αλλά πάνω που οι δυο τους ετοιμάζονται να ξεκινήσουν σχέση, ξεσπά ο πόλεμος με την Τουρκία.

Επεισόδιο 2ο. Με τους Οθωμανούς να έχουν ηττηθεί, η Αικατερίνη καλεί τον ήρωα πολέμου, Ποτέμκιν, πίσω στην Αυλή. Ενώ το ειδύλλιο μεταξύ τους αναθερμαίνεται, στην ύπαιθρο ξεσπούν αναταραχές, υποκινούμενες από τον Κοζάκο Πουγκατσέφ. Αν και αρχικά, κατόπιν συμβουλής του Πάνιν, η Αικατερίνη υποτιμά την ένταση της εξέγερσης, τελικά συστήνει ένα σχέδιο μαζί με τον Ποτέμκιν για να την καταστείλει. Εν τω μεταξύ, ο Παύλος οργίζεται όλο και περισσότερο από την έλλειψη πολιτικής εξουσίας και η σχέση του με τη μητέρα του επιδεινώνεται.

Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος