Zoomtowns: Οι πόλεις που γνωρίζουν άνθηση εξαιτίας της τηλεργασίας 

Τον τελευταίο χρόνο, οι λεγόμενες πόλεις Zoomtowns στις ΗΠΑ γνωρίζουν μεγάλη άνθηση, καθώς αρκετά άτομα συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το LinkedIn δημοσίευσε μια σχετική ανάρτηση με θέμα τις μικρές και μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, οι οποίες φιλοξενούν δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό ατόμων που αναζητούν θέσεις τηλεργασίας.

Με την έλευση της πανδημίας της COVID-19, οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, την εξ αποστάσεως εργασία. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές, ανέλαβαν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις για τη διατήρηση της τηλεργασίας.

Οι ευκαιρίες τηλεργασίας αντιπροσώπευαν σχεδόν το ένα τρίτο όλων των αγγελιών εργασίας στις ΗΠΑ στο LinkedIn τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την εταιρεία, σε σύγκριση με 9,8% ένα χρόνο πριν και 2,8% πριν από την έλευση της COVID-19 τον Ιανουάριο του 2020. Σε εθνικό επίπεδο, το 21,3% των αιτήσεων στο LinkedIn ήταν αιτήσεις για θέσεις τηλεργασίας μεταξύ Αυγούστου 2020 και Αυγούστου 2021, σύμφωνα με την ανάρτηση. Αν και αυτό αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κομμάτι όλων των αγγελιών, σε ορισμένες πόλεις, αυτές οι θέσεις αποτελούσαν την πλειοψηφία.

10 μικρότερες πόλεις των ΗΠΑ για τηλεργασία

Από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021, το ποσοστό των αιτήσεων τηλεργασίας στο Μπεντ του Όρεγκον ήταν 41,8%- σχεδόν διπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο. Οι άλλες πέντε μικρότερες πόλεις είναι το Άσβιλ στη Βόρεια Καρολίνα (38,7%), το Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ (35,9%), το Τζόνσον Σίτι στο Τενεσί (35,2%) και το Γιουτζίν στο Όρεγκον (34,9%).

Οι πόλεις Σαρασότα-Νορθ Πορτ (34,6%) και Πενσακόλα στη Φλόριντα (34,5%), το Πόρτλαντ στο Μέιν (33,9%), το Μιρτλ Μπιτς στη Νότια Καρολίνα (33,9%) και το Ρόανοουκ στη Βιρτζίνια (32,4%), συμπληρώνουν τις 10 κορυφαίες μικρότερες πόλεις.

Συγκεκριμένες θέσεις τηλεργασίας στο Άσβιλ αφορούν τους εξής τομείς: ιατρική τιμολόγηση, προσλήψεις, ανάλυση δεδομένων και διαδικτυακή διδασκαλία. Στο Γουίλμινγκτον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν θέσεις τηλεργασίας σε νομικές υπηρεσίες, τμήματα μάρκετινγκ και πληροφορικής/τεχνικής υποστήριξης.

10 μεγαλύτερες μητροπόλεις των ΗΠΑ για τηλεργασία

Ενώ οι μικρότερες πόλεις είναι δημοφιλείς τοποθεσίες για τηλεργαζόμενους, πολλοί επαγγελματίες φαίνεται ότι εξακολουθούν να προτιμούν τις πολυσύχναστες μητροπολιτικές περιοχές. Μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων, το Κέιπ Κόραλ στη Φλόριντα (33,1%), το Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα (31,6%) και η περιοχή Τάμπα Μπέι (29,6%) στη Φλόριντα συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα, σύμφωνα με το LinkedIn, και ακολουθούν κατά σειρά το Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα (29,4%), το Ορλάντο και το Χάμπτον Ρόουντς στη Βιρτζίνια (28,1%).

Με τις αιτήσεις που υποβάλλονται εξ αποστάσεως και αντιπροσωπεύουν το 28,1% του συνόλου των αιτήσεων, η Όμαχα στη Νεμπράσκα κατατάσσεται ως η έβδομη μεγάλη μητροπολιτική περιοχή για τους επαγγελματίες που αναζητούν θέσεις τηλεργασίας, ακολουθούμενη από την πόλη Ντέρμπι στο Κεντάκι (26,9%), το Λας Βέγκας στη Νεβάδα (26,4%) και το Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα (26,3%).

Μεθοδολογία

Η έκθεση βασίζεται στα δεδομένα της ομάδας Economic Graph του LinkedIn και επικεντρώνεται στις πόλεις όπου οι Αμερικανοί που αναζητούν θέσεις τηλεργασίας και που έχουν μέχει και 100.000 κατοίκους. Η ομάδα χρησιμοποίησε ελάχιστα κατώτατα όρια αιτήσεων εργασίας (5.000 αιτήσεις για τις μικρότερες πόλεις και 100.000 για τις μεγαλύτερες).

ΠΗΓΗ: Tech republic

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος