Υψηλοί τόνοι στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κλήση του Γ. Μυλωνάκη ζητά η αντιπολίτευση – Δυναμικός ο κατάλογος των μαρτύρων λέει η ΝΔ

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μετά τα όσα είπε χθες ο πρώην διοικητής του Οργανισμού Νίκος Σαλάτας περί αποπομπής του από τον Γιώργο Μυλωνάκη, σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να κληθεί στην Εξεταστική ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Μέχρι αυτή την ώρα καταθέτει ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κύριος Κυριάκος Μπαμπασίδης. Ο ίδιος, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έχει καμία συμμετοχή σε τυχόν παράτυπες διαδικασίες και δήλωσε ότι δεν έγινε καμία πληρωμή με έκνομη διαδικασία. Επίσης είπε ότι δεν τον έδιωξε κανένας από τη θέση του, απλά του ζητήθηκε η παραίτηση από τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Κώστα Τσιάρα, γιατί ήθελε να κάνει κάποιες αλλαγές στο σχήμα των οργανισμών αλλά και του Υπουργείου.

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης πυροδότησαν και οι δηλώσεις και η κατάθεση του πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκου Σαλάτα. Συγκεκριμένα, μόλις ο κ. Σαλάτας ανέφερε το όνομα του Μυλωνάκη, ότι δηλαδή εμπλέκεται στην όλη διαδικασία, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατέθεσαν πρόταση να κληθεί και να καταθέσει άμεσα ο κ. Μυλωνάκης στην Επιτροπή, ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Ο κύριος Μακάριος Λαζαρίδης, ο εκπρόσωπος από τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει όχι μόνο για τον κύριο Μυλωνάκη, αλλά για οποιοδήποτε πρόσωπο, σε 1,5 μήνα από τώρα, αφού θα υπάρχουν και θα προκύψουν νέα στοιχεία και έτσι θα αξιολογηθούν από την επιτροπή. Το ίδιο είπε και ο κύριος Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι οι δύο προτάσεις της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας τέθηκαν σε ψηφοφορία με 17 υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και 14 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση του Μπαμπασίδης, θα ξεκινήσει και η κατάθεση του δεύτερου μάρτυρα, του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Σημανδράκη.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος