Δεκάδες νεκροί στον Λίβανο από τις ισραηλινές επιδρομές

Περισσότεροι από 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 722 τραυματίστηκαν από τις επιδρομές που εξαπέλυσε την Τετάρτη (08/04) το Ισραήλ σε ολόκληρο τον Λίβανο, σύμφωνα με το λιβανικό Υπουργείο Υγείας.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε στο Reuters ότι μεταξύ των νεκρών είναι και 12 διασώστες, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έπληξε περίπου 100 στόχους της Χεζμπολάχ σε όλο τον Λίβανο σήμερα, δηλώνοντας ότι πρόκειται για το «μεγαλύτερο συντονισμένο χτύπημα» κατά της φιλοϊρανικής οργάνωσης από το ξέσπασμα του αμερικανοϊσραηλινού πολέμου κατά του Ιράν, στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο απολογισμός του Υπουργείου Υγείας του Λιβάνου μέχρι χθες, από τα ισραηλινά πλήγματα στη χώρα έκανε λόγο για 1.530 νεκρούς από την αρχή του πολέμου μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, στις 2 Μαρτίου.

Ο Λίβανος σύρθηκε στον πόλεμο στις 2 Μαρτίου όταν η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση στο Ιράν κατά την οποία σκοτώθηκε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος