Υποχρεωτικό από τις 3 Νοεμβρίου το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ σε όλους όσοι εισέρχονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  

Ανταπόκριση από το Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Επεκτείνεται εφεξής η υποχρεωτική προσκόμιση του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ  σε όλα τα άτομα που επιθυμούν να εισέλθουν στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο όπως αποφάσισε πριν από λίγο το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από σειρά διαβουλεύσεων που είχαν ξεκινήσει ήδη από το Σεπτέμβριο, όταν ο Πρόεδρος Ντέιβιντ Σασόλι είχε προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις.

Έτσι, από τις 3 Νοεμβρίου και παρά τις έντονες αντιδράσεις ορισμένων μικρών πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όλοι όσοι εισέρχονται πλέον στα κτίρια του Κοινοβουλίου θα πρέπει να προσκομίζουν έγκυρο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο είτε είναι πλήρως εμβολιασμένο, είτε έχει ανοσία μετά την ανάρρωσή του από τον COVID-19 ή μπορεί να επιδείξει πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα της εξέτασης PCR. Θα γίνονται δεκτές τόσο ψηφιακές όσο και έντυπες μορφές του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ ή ενός αναγνωρισμένου ισοδύναμου πιστοποιητικού. Αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής PCR που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 48 ώρες στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο ή τη Γαλλία θα γίνει επίσης αποδεκτό. Τα υπάρχοντα προληπτικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση ιατρικής μάσκας προσώπου και οι έλεγχοι θερμοκρασίας στις εισόδους παραμένουν σε ισχύ.

Το μέτρο που ελήφθη από το Προεδρείο θα επιτρέψει στους ευρωβουλευτές να επιστρέψουν σε αυτοπρόσωπη παρουσία για κοινοβουλευτικές δραστηριότητες, ενώ θα συνεχίσει να εγγυάται την ασφάλεια. Η απόφαση λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενός θεσμικού οργάνου που συγκεντρώνει ευρωβουλευτές και άλλους παράγοντες που ταξιδεύουν από και προς διαφορετικά κράτη μέλη σε τακτική βάση και τις σημαντικές διαφορές στο επίπεδο εμβολιασμού στα κράτη μέλη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ECDC. Σημειώνεται ότι το μέτρο ήταν ήδη σε ισχύ για όλους τους εξωτερικούς επισκέπτες από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα προσωπικά δεδομένα που ανακτώνται από το Πιστοποιητικό κατά τη διαδικασία σάρωσης θα περιλαμβάνουν μόνο το όνομα του κατόχου, τη γνησιότητα και την εγκυρότητα του Πιστοποιητικού. Τα προσωπικά δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία σύμφωνα με τον Κανονισμό και η χρήση τους θα περιοριστεί αυστηρά στην παροχή πρόσβασης στα κτίρια του Κοινοβουλίου. Τα προσωπικά δεδομένα δεν αποθηκεύονται, καταγράφονται ή διατηρούνται τοπικά ή εξωτερικά ούτε μεταβιβάζονται σε οποιονδήποτε άλλο φορέα της Ένωσης ή τρίτο μέρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος