Ξεκινά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η συζήτηση για τον νόμο περί τεχνητής νοημοσύνης

Την πρώτη κοινή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον προτεινόμενο νόμο περί τεχνητής νοημοσύνης θα έχουν σήμερα αργά το απόγευμα τα μέλη των επιτροπών Εσωτερικής Αγοράς και Πολιτικών Ελευθεριών

Οι κοινοβουλευτικές εργασίες για την πρόταση για το πρώτο νομικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη θα ξεκινήσουν σε κοινή συνεδρίαση των επικεφαλής επιτροπών – για την Εσωτερική Αγορά και την Προστασία των Καταναλωτών και για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις – με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δηλώσεις πριν την συνεδρίαση

Στόχος είναι, όπως τόνισε ο συνεισηγητής για την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών Μπράντο Μπενιφιέ «να προστατεύσουμε τους πολίτες και τους καταναλωτές και να τονώσουμε τη θετική καινοτομία ταυτόχρονα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις ΜΜΕ και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ένα νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που εισέρχονται στην ενιαία αγορά της ΕΕ είναι ασφαλή, ανθρωποκεντρικά και σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες μας, θα τονώσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών, κάτι που είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη και χωρίς αποκλεισμούς υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ήπειρό μας. Αυτό θα επιδιώξουμε».

Τεχνητή νοημοσύνη για την ψηφιακή εποχή

Από την πλευρά του ο Ντράγκος Τουντορατσε από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων υπογράμμισε με έμφαση οτι «ο νόμος για την τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα κεντρικό κομμάτι του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού περιβάλλοντος για το ψηφιακό μέλλον και το πρώτο του είδους του παγκοσμίως. Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε το παράδειγμα και να διαμορφώσουμε τους κανόνες του ψηφιακού κόσμου σύμφωνα με τις αξίες μας. Ως καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει να διαδραματίσει βασικό ρόλο: πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της ενίσχυσης της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ικανότητας καινοτομίας της Ευρώπης».

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος