Χαβάη: Δρόμοι καταρράκτες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος από την καταιγίδα «Λάλα

Η τροπική καταιγίδα Λάλα απομακρύνεται από τη Χαβάη, αφήνοντας αποτύπωμα καταστροφής στη νοτιοανατολική πλευρά, γνωστή και ως Μεγάλο Νησί. Καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις εξαφάνισαν δρόμους αλλά και πάνω από 100 σπίτια.

Η υπηρεσία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της Χαβάης επιβεβαιώνει δύο θανάτους και προειδοποιεί ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι, συμπεριλαμβανομένων των πεσμένων γραμμών ηλεκτροδότησης».

Τμήματα της εθνικής οδού Παχάλα κατέρρευσαν αποκόπτοντας την πρόσβαση στην περιοχή όπου βρίσκεται νοσοκομείο. Ο κυβερνήτης περιγράφει καταρράκτη που παρασύρει γέφυρες στον αυτοκινητόδρομο και απροσπέλαστα τμήματα από πτώσις δέντρων και φερτά υλικά.

Την ποσότητα βροχής που έφερε η «Λάλα», καταγράφει μετεωρολογικός ιστότοπος με φωτογραφία του καταρράκτη Rainbow Falls στο Hilo πριν και μετά την καταιγίδα.

Περισσότεροι από 120.000 άτομα εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ρεύμα στα νησιά της Χαβάης μετά από ριπές ανέμων με ένταση τυφώνα που σάρωσαν τις κομητείες Χαβάη, Χονολουλού και Μάουι.

Σε ορισμένες περιοχές το ύψος της βροχής πλησίασε το ένα μέτρο, ενώ οι ισχυρότερες ριπές ανέμου ξεπέρασαν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα στην περιοχή του Μάουνα Κέα.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανέφερε ότι η «Λάλα» κινείτο δυτικά-βορειοδυτικά με ταχύτητα περίπου 28 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ οι μέγιστοι συνεχείς άνεμοι έφταναν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: CNN

Διαβάστε επίσης: Χαβάη: Εφιαλτική νύχτα από την καταιγίδα «Λάλα» – Πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος