Βρετανία: Στο 87% η ανοσία του πληθυσμού, μειώνονται τα κρούσματα

Η Βρετανία βρίσκεται κοντά στην επίτευξη της ανοσίας της αγέλης με το 87% του πληθυσμού να έχει πλέον αντισώματα κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με υπολογισμούς του πανεπιστημίου του Λονδίνου UCL. Επιπλέον, τα κρούσματα του τρίτου κύματος μειώνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

Ωστόσο, το σημερινό όριο για την ανοσία της αγέλης είναι 93% λόγω της παραλλαγής Δέλτα – η οποία καθιστά τον ιό πιο μεταδοτικό.

«Αν δε συμβεί κάτι πραγματικά απρόσμενο, τότε αυτή η πανδημία έχει στην ουσία τελειώσει για το Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρώ ότι δε θα δούμε μια μεγάλη αύξηση αυτόν το χειμώνα ή σοβαρά επίπεδα θανάτων», δήλωσε στην Telegraph ο Δρ Ντέιβιντ Μάθιους, ιολόγος και ειδικός στους κορονοϊούς από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

«Υποψιάζομαι ότι δεν θα δούμε μια σημαντική έξαρση αυτό το χειμώνα, ούτε μεγάλο αριθμό θανάτων. Όσο περισσότερο κλείσουμε το χάσμα με το τελευταίο 10% που δεν έχει κάνει το εμβόλιο, τόσο καλύτερα θα είμαστε. Όλοι θα κολλήσουν τελικά τον ιό και θα είναι πολύ καλύτερο να είναι εμβολιασμένοι», πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του έρχονται μετά την αρχική πρόβλεψη των επιστημόνων ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα έφτανε τα 100.000 την ημέρα μετά την άρση των περιορισμών, και ότι θα χρειαζόταν νε εφαρμοστούν και άλλα περιοριστικά μέτρα μέχρι το φθινόπωρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας, τα ποσοστά μόλυνσης μειώνονται σε κάθε ηλικιακή ομάδα στην Αγγλία – και ιδίως μεταξύ των ατόμων κάτω των 30 ετών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε χθες άλλα 27.734 κρούσματα Covid-19, που ήταν η πρώτη αύξηση σε μια εβδομάδα. Παρόλα αυτά, τα κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες εξακολουθούν να έχουν μειωθεί κατά 120.000, δηλαδή κατά 36%, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νοσηλείες και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επιστήμονες έχουν μείνει έκπληκτοι με την πτώση των κρουσμάτων που έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις τους, αλλά πιστεύουν ότι για αυτό μπορεί να ευθύνονται τα κλειστά σχολεία και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν διαγνωστικά τεστ πριν φύγουν για τις διακοπές τους.

Τέλος, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα επιτρέψει μια «πολύ ισχυρή» οικονομική ανάκαμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος