Η βρετανική αστυνομία εξετάζει καταγγελίες για πιθανή κατάχρηση δημόσιου αξιώματος, μετά τις κατηγορίες ότι ο Πίτερ Μάντελσον διαβίβασε ευαίσθητες κυβερνητικές πληροφορίες στον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν.
Ανταπόκριση – Λονδίνο
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν αναφορά στην αστυνομία, έπειτα από email που φέρονται να δείχνουν ότι ο Μάντελσον, ως υπουργός Επιχειρήσεων το 2009, ενημέρωσε εκ των προτέρων τον Έπσταϊν για πακέτο διάσωσης ύψους 500 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη του ευρώ.
Παράλληλα, η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι ο Μάντελσον δεν θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Βουλής των Λόρδων, ενώ ο ίδιος παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ συγκαλεί το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο, εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών πιέσεων.
Ο Πίτερ Μάντελσον διορίστηκε πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 10 Φεβρουαρίου 2025 και απομακρύνθηκε από τη θέση του στις 11 Σεπτεμβρίου 2025, εν μέσω πολιτικών αντιδράσεων.
Σχετική είδηση: Βρετανία: Έρευνα της σχέσης του Έπσταϊν με τον πρώην υπουργό Πίτερ Μάντελσον ζητά ο Κιρ Στάρμερ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος