Βρετανία: Εκτοξεύτηκαν οι κρατήσεις διακοπών στην Ελλάδα

Οι Βρετανοί ζουν πλέον για τις ημερομηνίες απελευθέρωσης από τα μέτρα καραντίνας τα οποία ανακοίνωσε χτες ο Μπόρις Τζόνσον.

Η 12η Απριλίου θα είναι η ημέρα κουρέματος, η 17η Μαίου θα είναι η ημέρα που θα πάνε στην παμπ, και βέβαια η 21η Ιουνίου θα είναι η αποκορύφωση ως “μέρα ανεξαρτησίας”, και πλήρους ελευθερίας. Βεβαίως με προϋποθέσεις  την απρόσκοπτη πρόοδο των εμβολιασμών και την εικόνα της πανδημίας ωστόσο τίποτα δεν κρατάει πλέον τους Βρετανούς που ανυπομονούν, όπως και όλος ο κόσμος να ταξιδέψει και πάλι χωρίς περιορισμούς.

Μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον για χαλάρωση της καραντίνας, οι κρατήσεις για διακοπές στα μεγάλα πρακτορεία εκτινάχθηκαν με έως και 600% αύξηση. Η χώρα μας φαίνεται να είναι στις πρώτες προτιμήσεις των Βρετανών. Άλλες χώρες που προτιμούνται είναι η Ισπανία, η Τουρκία, η Κύπρος και η Ιταλία.

 Η μεγαλύτερη εταιρεία/πρακτορείο διακοπών της Βρετανίας Tui, παρατηρεί ότι οι καλοκαιρινές κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 500%, με τη ζήτηση για προορισμούς στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία να εκτοξεύονται ψηλότερα από άλλες χώρες.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η easyJet, παρατηρεί αύξηση μεγαλύτερη του 300% σε κρατήσεις πτήσεων από την προηγούμενη εβδομάδα. Προορισμοί όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα ήταν οι πιο δημοφιλείς, με κορυφαίους μήνες επιλογής τον Αύγουστο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο. 

Σε κάθε περίπτωση πριν τις 17 Μαίου δεν αναμένεται η επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι έχει αναθέσει επίσημα στον Μάικλ Γκόουβ (υπουργός και το υπουργικό συμβούλιο) να ηγηθεί της πιθανής χρήσης των «διαβατηρίων εμβολίων», καθώς “χωρίς αμφιβολία» πολλές χώρες θα απαιτούσαν κάποια μορφή πιστοποιητικού για το Covid.

Επίσης, ηΔιεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) αναπτύσσει ένα ψηφιακό πάσο εμβολιασμού ώστε να απελευθερώσει τις αερομεταφορές για τους εμβολιασμένους. Η εφαρμογή “διαβατηρίου εμβολιασμού” θα είναι έτοιμη σε δύο εβδομάδες. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος