Το βουβαλίσιο κρέας είναι υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα.
Ο κ. Ανδρέας Φώσκολος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην αξία του βουβαλίσιου κρέατος και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει στοχευμένη διατροφή στα ζώα, ώστε το τελικό προϊόν που διοχετεύεται στην αγορά να είναι διαφοροποιημένο.
Όπως τόνισε ο κ. Φώσκολος, η κατανάλωση του βουβαλίσιου κρέατος είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας, ενώ είναι ιδανικό για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.
Όσο για το πώς μαγειρεύεται, χρειάζεται περισσότερος χρόνος ψησίματος, καθώς το κρέας είναι λίγο πιο σκληρό σε σχέση με το μοσχαρίσιο κρέας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος