Βόλος: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015 που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο Βόλο για την ώρα θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, η μία από το ΕΚΒ και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Καθημερινά σωματεία, σύλλογοι, φορείς, κινήματα εκδίδουν ανακοινώσεις για συμμετοχή στην απεργία και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας καλεί τους επαγγελματίες εμπόρους, βιοτέχνες και εργαζομένους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση με κλείσιμο των επιχειρήσεων την συγκεκριμένη μέρα. «Εκείνη τη μέρα προτρέπουμε τους πολίτες του Βόλου να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για να μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Ανακοίνωση ΜΕΤΑ      

Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη πρέπει να δώσει μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους.

Θέλουν ζωή ανθρώπινη, εργασία με δικαιώματα και μισθούς για να μπορούν να ζήσουν. Θέλουν κοινωνικές παροχές γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Θέλουν αξιοπρεπείς συντάξεις και απαιτούν διαφάνεια στη δημόσια ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, δημοκρατία και αξιοπρέπεια!

Φτάνουν πια τα πέντε χρόνια της συνεχούς λιτότητας και των μειώσεων των μισθών. Ζητάμε αύξηση μισθών και άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€, μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και προσλήψεις προσωπικού – με πλήρεις και σταθερές εργασιακές σχέσεις – επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ, υπεράσπιση των ΒΑΕ και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής, εκ περιτροπής και ενοικιαζόμενης εργασίας ΤΩΡΑ.

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας

Μετά από 6 χρόνια ασταμάτητης σφοδρής επίθεσης ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα από τις πολιτικές των μνημονίων, σήμερα ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο, ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο βάρβαρων, αντικοινωνικών, αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, που ισοπεδώνουν και καταργούν ο,τιδήποτε κατάφερε να απομείνει όρθιο μέχρι σήμερα. Όλοι στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Έναυσμα κινητοποιήσεων η πανελλαδική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της χώρας στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015.

Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου.

Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα.

Η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί το έναυσμα κινητοποιήσεων διαρκείας του κλάδου για τη διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον των ασφαλιστικών μας Ταμείων και την προάσπιση των πόρων τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος