Βόλος: Μικρή συνδρομή για τη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων από συλλόγους

Μία μικρή συνδρομή θα πληρώνουν οι αθλητικοί σύλλογοι που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ώστε να καλυφθεί ένα μέρος των λειτουργικών εξόδων τους. Την απόφαση έλαβε πρόσφατα, το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ,. Γιώργος Βλιώρας, της απόφασης προηγήθηκε διαβούλευση με όλους τους συλλόγους – οι οποίοι είναι περισσότεροι από 100 – και βρέθηκε η χρυσή τομή.  Το ποσό που θα πληρώνουν ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών που διαθέτει κάθε σύλλογος, με το αν κάνει πρωταθλητισμό ή όχι, με τις ώρες χρήσης, το είδος της αθλητικής εγκατάστασης κ.α.

«Μόλις εγκρίνει την απόφαση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσουμε στη σύναψη συμφωνητικών με τον κάθε σύλλογο και ελπίζουμε και εκείνοι να ανταποκριθούν» επισήμανε ο κ. Βλιώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά, ωστ όσο μέχρι σήμερα, προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν είχαν υλοποιήσει ανάλογες αποφάσεις που είχαν ληφθεί.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι τα οικονομικά των συλλόγων είναι πενιχρά, καθώς έχουν κοπεί οι κρατικές επιχορηγήσεις, όμως έχουν κάποια έσοδα από τις συνδρομές των αθλητών. Επί της ουσίας με τη συνδρομή που ζητάμε εκτιμάμε ότι θα καλύψουμε ένα 10% των λειτουργικών εξόδων», εξήγησε ο κ. Βλιώρας, προσθέτοντας πως τα έξοδα συντήρησης των κολυμβητηρίων είναι υψηλότερα, κυρίως λόγω του φυσικού αερίου που απαιτείται για να ζεσταθούν, των διαφόρων χημικών κ.α. Η πιο πολυδάπανη στη συντήρησή της, είναι  η εξωτερική πισίνα του ΕΑΚ, ανέφερε ο κ. Βλιώρας και πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά, η κλειστή πισίνα στη Ν. Ιωνία λειτούργησε πέρυσι, όλο το χρόνο, ενώ η εσωτερική πισίνα του Ε.Α.Κ. έμεινε ανοιχτή 11 μήνες συνολικά και η εξωτερική πισίνα, 9 μήνες.

Επιπλέον η δημοτική αρχή αποφάσισε και ήδη  υλοποίησε την απόφασή της,  η πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ του γηπέδου της Νίκης που είναι ιδιόκτητο, να γίνεται από την ΠΑΕ ενώ το ίδιο έγινε και  για το δημοτικό γήπεδο της Άλλης Μεριάς που παραχωρήθηκε στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος