Βόλος: Υποβάθμιση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό καταγγέλλουν οι φορείς

Πέντε συνολικά φορείς παραβρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Βόλου, με ορίζοντα 10ετίας. Οι τέσσερις δε, εξ αυτών κατηγόρησαν τη δημοτική Αρχή για υποβάθμιση της Επιτροπής Διαβούλευσης και του Σχεδίου.

Συγκεκριμένα, το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, η πρόεδρος του ΤΕΕ, μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, των Προσκόπων και του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας, ενώ η συζήτηση έγινε παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου Τάσου Μπατζιάκα και του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Αριστείδη Σαββάκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Ευθύμιος Τσάμης, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής θα έπρεπε να γίνονται  μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες, προκειμένου να διευκολύνεται η προσέλευση σε αυτήν και να υπάρχει, αν όχι απαρτία, τουλάχιστον μεγάλη συμμετοχή. Ο ίδιος δε, αποχώρησε, καθώς έπρεπε να επιστρέψει στο ιατρείο του και πρότεινε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει σε άλλη ώρα.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, από την πλευρά της, εξέφρασε ενστάσεις σχετικά με το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην απαξίωση που υπάρχει για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, το οποίο κινδυνεύει ακόμη και με κλείσιμο, όπως προειδοποιούν οι άνθρωποι του τουρισμού.

Η κ. Καπούλα τόνισε επίσης -μεταξύ άλλων – ότι δεν υπάρχει αναφορά στο θέμα της υπολειτουργίας και απαξίωσης των σταθμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή ότι προσβάλει το σχέδιο με την πρόταση που κάνει για υποθαλάσσια σύνδεση Αγχιάλου, Αγριάς, χωρίς να υπάρχει μελέτη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως τη μόνη ρεαλιστική διεκδίκηση, την παρέμβαση που σκοπεύει να κάνει η δημοτική αρχή στον πρώην κινηματογράφο “Νίκη”, παρατηρώντας ωστόσο, πως  ο φάκελος του έργου έπρεπε να συνταχθεί με μεγαλύτερη προσοχή.

Από την πλευρά του, το μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλης Ηλιόπουλος, συμφώνησε πως ένα κομμάτι του σχεδίου (όπως η υποθαλάσσια ζεύξη Αγριάς – Ν. Αγχιάλου και το τραμ) απαξιώνει το υπόλοιπο, καθώς φαντάζει επιστημονικής φαντασίας για την σημερινή εποχή.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή επισήμανε για το θέμα του αεροδρομίου  ότι ο Δήμος πρέπει να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για προσέλκυση πτήσεων όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να αναδειχτεί περισσότερο και το Τρενάκι Πηλίου.

Ανοιχτή σε κάθε είδους συνεργασία με τον Δήμο δήλωσε τέλος, η έφορος δημοσίων σχέσεων των Προσκόπων, Εύη Ράπτη.

Ο αναπληρωτής δημάρχου Τάσος Μπατζιάκας, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή έχει όραμα για το Δήμο και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθούν δομές, για να παραμένει ο τουρίστας που έρχεται στη Μαγνησία. Επίσης, κατηγόρησε την κα Καπούλα ότι λέει κουβέντες στον αέρα για το θέμα του αεροδρομίου.

Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Σαββάκης σημείωσε τέλος, ότι στο σχέδιο δράσης, που έχει ορίζοντα 10ετίας, το αεροδρόμιο παρουσιάζεται ως πλεονέκτημα της περιοχής, καθώς σήμερα μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά μπορεί να πουληθεί ή να αξιοποιηθεί καλύτερα από την Πολιτεία.

Για τα προγράμματα που εξασφαλίστηκαν και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν ανέφερε ότι ο Βόλος διεκδικεί πάνω από 15εκ. € για αστικές παρεμβάσεις και άλλες όπως στο Δημοτικό Θέατρο, τους κυκλικούς κόμβους και ο πρώην κινηματογράφος «Νίκη» που θα γίνει χώρος στάθμευσης.

Τέλος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Στάθης Νικηφόρος τόνισε ότι στο Επιχειρησιακό πρέπει να γίνει σύνδεση των δύο αστικών κέντρων, που γίνεται, ενώ οι δράσεις και τα έργα του Δήμου αποτυπώνονται στη β’ φάση του επιχειρησιακού σχεδίου που θα είναι έτοιμο πριν τις γιορτές και έχει ορίζοντα μέλη τη λήξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής το 2019.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος