Βόλος: Η καταρρακτώδης βροχή «παρέσυρε» και τον Αλ. Μεταφτσή

Η εικόνα της πόλης με την καταρρακτώδη βροχή της προηγούμενης εβδομάδας κρίθηκε απαράδεκτη από τη δημοτική αρχή Βόλου, που προχωρά σε αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, με πρώτη απομάκρυνση αυτή του νυν προϊσταμένου Αλέξανδρου Μεταφτσή. Επιπλέον ο δήμαρχος ζήτησε από τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά και από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, να προσκομίσουν επικαιροποιημένο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. «Ευχαριστούμε τον κ. Μεταφτσή, υπήρξε άξιος συνεργάτης, αλλά στο καλό υπάρχει και το καλύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων.

Ο κ. Μπέος παραδέχθηκε ότι ο όγκος νερού που έπεσε στο πολεοδομικό συγκρότημα ήταν πενταπλάσιος από αυτόν που έχει σχεδιαστεί να απορροφά το δίκτυο ομβρίων. Επισήμανε όμως ότι προτίμησε να προκληθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και σε κάποιους πολίτες, από το να δεχθεί να ανοίξουν τα φρεάτια ομβρίων-όπως πρότεινε η ΔΕΥΑΜΒ και ο κ. Μεταφτσής-για να βρει διέξοδο το νερό στη θάλασσα. «Το επόμενο δεκαήμερο περιμένω το σχέδιο που θα εκπονήσει η ΔΕΥΑΜΒ για τα τεχνικά έργα που κρίνεται απαραίτητο να γίνουν σε περιοχές όπως η Νεάπολη, η Αγριά, η οδός Δημητριάδος σε ορισμένα σημεία κ.α.
Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σε ετοιμότητα  είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Μαγνησία  ώστε  να επέμβει σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων  σαν και αυτά που προέκυψαν πρόσφατα.

Μετά την διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ο διοικητής της Π.Υ. Χαρ. Πόζογλου είπε  πως η σύσκεψη έγινε  για να αντιμετωπιστούν πλημμύρες κατά την χειμερινή περίοδο και πρόσθεσε  ότι οι κλιματολογικές συνθήκες  έχουν αλλάξει και σε περιόδους με έντονα καιρικά φαινόμενα πόλεις πλημμυρίζουν.

Οκ. Πόζογλου  τόνισε ότι η Υπηρεσία είναι πανέτοιμη και ότι τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός που διαθέτει θα «μας βγάλει ασπροπρόσωπους».

Να σημειωθεί ότι  στην Π.Υ. υφίστανται 10αντλίες  οι οποίες χρησιμοποιούνται σε ακραία καιρικά φαινόμενα (στάδιο 3) , ενώ σε πιο δυσμενέστερη κατάσταση  η δύναμη ενισχύεται από  την Π.Υ. Αργαλαστής, Αλμυρού και ΒΙ.ΠΕ.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος