Βόλος: Η γραφειοκρατία στερεί στέγη και φαγητό σε πολίτες που το έχουν ανάγκη

Η γραφειοκρατία θα στερήσει τα φετινά Χριστούγεννα φαγητό αλλά και στέγη σε πολίτες δικαιούχους δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ειδικότερα οι 10.044 δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος στη Μαγνησία δεν θα λάβουν τα τρία είδη τροφίμων που το υπουργείο είχε δεσμευτεί ότι θα διανέμονταν μέσω του προγράμματος, καθώς όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Άρης Σαββάκης, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ξεκίνησαν από τον Ιούνιο. «Στους διαγωνισμούς για την προμήθεια των τροφίμων συμμετείχαν πολλές εταιρείες, υπήρξαν ενστάσεις και η διαδικασία καθυστέρησε. Εμείς ως επικεφαλής εταίρος είμαστε έτοιμοι να τα μοιράσουμε και στους άλλους δήμους αλλά και οι φορείς εθελοντές που θα βοηθήσουν είναι πανέτοιμοι» επισήμανε ο κ. Σαββάκης.

Επιπλέον ανέφερε ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος, που πιθανόν να λειτουργήσει πριν τη νέα χρονιά θα παίρνουν κάθε μήνα ποσότητες τροφίμων ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Το πρώτο τρίμηνο η διανομή θα γίνεται με ευθύνη του υπουργείου και στη συνέχεια το πρόγραμμα περνά για ένα χρόνο στους δήμους. «Όπως μας είπαν από το υπουργείο προσανατολίζονται και ενοποιήσουν όλα τα προγράμματα που αφορούν της κοινωνική αυτή πολιτική, όπως το επισιτιστικό, το στέγασης, η κάρτα σίτισης κ.α.».

Τέλος εκτός στέγης μένουν για τα Χριστούγεννα οκτώ οικογένειες που θα φιλοξενηθούν στα οκτώ διαμερίσματα από κληροδοτήματα του Δήμου, καθώς η πρόεδρος της επιτροπής κληροδοτημάτων είναι σε άδεια και θα επιστρέψει την ερχόμενη Τρίτη. «Εμείς είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να μπουν οι οικογένειες μέσα. Όμως κάνω και πάλι έκκληση στους πολίτες που έχουν ανοίκιαστα διαμερίσματα να τα δώσουν για να στεγάσουν τις υπόλοιπες οικογένειες του προγράμματος καθώς το σύνολο των δικαιούχων για στέγαση και επανένταξη ανέρχεται σε 25 οικογένειες. Να μην φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματά τους καθώς είναι εξασφαλισμένα για τον ένα χρόνο που διαρκεί το πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Σαβάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος