Βόλος: Επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας για τον Γρηγορόπουλο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ, στο Βόλο, κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου για την επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του. Τα επεισόδια διαδραματίστηκαν σε δύο φάσεις: η μία κατά τη διάρκεια της πορείας, ενώ η δεύτερη – μετά το τέλος της πορείας – έλαβε την μορφή ανταρτοπόλεμου και εν συνεχεία, συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ μάλιστα, άτομα που είχαν “ταμπουρωθεί” στο χώρο του Πανεπιστημίου, στο κτήριο Παπαστράτου, άρχισαν να εκσφενδονίζουν καρέκλες και ό,τι άλλο εύρισκαν, από την ταράτσα του Ιδρύματος στον δρόμο, στην οδό Ιάσονος.

Η πορεία που οργανώθηκε από αριστερές οργανώσεις και κινήματα ήταν ογκώδης και ξεκίνησε στις 7:30 από τον θόλο του κτηρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση. Οι συμμετέχοντες στην πορεία ακολούθησαν τη διαδρομή Ιάσονος – Καρτάλη – Αν. Γαζή – Ιωλκού, Δημητριάδος και επιστροφή στο Πανεπιστήμιο, η Πρυτανεία του οποίου τελεί υπό κατάληψη από την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτής, κάμερες Τραπεζών και δημοσίων υπηρεσιών, όπως και τζαμαρίες ενεχυροδανειστηρίων έγιναν για μια ακόμη φορά στόχοι μερίδας των διαδηλωτών, οι οποίοι βρισκόταν στο τέλος της πορείας, φορώντας κράνη και κραδαίνοντας ρόπαλα. Στόχο αποτέλεσαν ακόμη, δημοσιογράφοι που μαζί με άλλους πολίτες παρακολουθούσαν την πορεία, εναντίον των οποίων πέταξαν πέτρες.

Η ιδέα κάποιων να αποτελέσει στόχο και η Αργώ, που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Πανεπιστήμιο, στην παραλία, δεν υιοθετήθηκε τελικά, καθώς επικράτησε η άποψη ότι, πρόκειται για ιστορικό έμβλημα της πόλης. Ωστόσο, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος είχε την τιμητική του, αφού εκτός από συνθήματα εναντίον του, πέταξαν και χαρτιά, με το πρόσωπο του Μπέου παραλλαγμένο σε … Μίκυ Μάους.

Μετά την επιστροφή τους στο χώρο του Πανεπιστημίου (γύρω στις 8:40), η πλειοψηφία των διαδηλωτών εισήλθε στον θόλο, όπου είχαν συγκεντρώσει δεκάδες κάδους, τους οποίους έβγαλαν στο δρόμο και τους έβαλαν φωτιά, κατά μήκος των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος και σέρνοντάς τους μέχρι και την οδό Κουμουνδούρου, ενώ έκαναν χρήση και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Σημειώνεται ότι και δύο κοπέλες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Βόλου. Επιπλέον ξήλωσαν από τους καθέτους στη Δημητριάδος δρόμους, πέτρες, καλαθάκια από σκουπίδια ενώ ξερίζωσαν λουλούδια από τα παρτέρια σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Στο σημείο αυτό έγινε παρέμβαση της Αστυνομίας, η παρουσία της οποίας, αν και ισχυρή αριθμητικά, μέχρι τότε ήταν εντελώς διακριτική. Στην προσπάθεια των διαδηλωτών να κατευθυνθούν από την Ογλ προς το Αστυνομικό Τμήμα, οι αστυνομικοί έριξαν χημικά, γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα για την έναρξη πετροπόλεμου στους δρόμους της πόλης. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην παραλία της πόλης, ενώ έγιναν και προσαγωγές 11 νεαρών, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε στη θάλασσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος