Η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας, οι απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ αλλά αυτές των ειδικευομένων γιατρών, απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου και του Δ.Σ. των Νοσοκομειακών Ιατρών της Μαγνησίας. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, τα οποία πλήττουν τόσο τους γιατρούς όσο και τους ασθενείς που προσέρχονται σε αυτές τις δομές υγείας.
Σε ανακοίνωσή του ο Ι.Σ.Μ. επισημαίνει ότι θα διασφαλίσει πάση θυσία την ενότητα των γιατρών του νομού, «μην επιτρέποντας ανάπτυξη προσωπικών και συντεχνιακών στρατηγικών που μπορεί να πλήξει τη συλλογική τους αντίδραση στα προβλήματα Υγείας».
Στο Νοσοκομείο Βόλου η άλλειψη ιατρών σε συνδυασμό με την κόπωση τους και την έλλειψη ανανέωσης ιατρικού προσωπικού που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, προκαλεί τεράστια προβλήματα στην ορθή παροχή υγείας προς τους ασθενείς. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι είναι απαραίτητο να γίνουν προσλήψεις μόνιμων ιατρών άμεσα για να αντιμετωπισθούν τα τεράστια προβλήματα που παρατηρούνται και να μην κλείσουν κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου.
Επιπλέον οι μετακινήσεις γιατρών στα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας και στα νησιά για την κάλυψη κενών θέσεων, ανατρέπουν τον προγραμματισμό της ζωής των γιατρών. Επί πλέον οι ιατροί αυτοί καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα μετακίνησής και διαμονής τους, αφού για όλο το 2015 δεν έχουν αποζημιωθεί για τις μετακινήσεις αυτές. Ήδη έχει αποσταλεί επιστολή στην 5η Υ.ΠΕ. με τις αντιδράσεις αλλά και τις προτάσεις του Ι.Σ.Μ. για την κάλυψη των κενών θέσεων στα Κέντρα Υγείας που έχουν πρόβλημα και την απόλυτη θέση μας για τερματισμό αυτών των πρακτικών.
Είναι απαράδεκτο τονίζει ο ΙΣΜ ιατροί του Νοσοκομείου να πραγματοποιούν
αυτόν τον μεγάλο αριθμό εξοντωτικών εφημεριών και να μην πληρώνεται ή να περικόπτεται αδίκως η ήδη υποαμειβόμενη υπερωριακή απασχόλησή τους.
Επιπρόσθετα τονίζει ΄τι είναι αδιανόητο και ανήθικο να μην αμείβονται για τη σκληρή εργασία που προσφέρουν οι ειδικευόμενοι γιατροί και να τους οφείλονται εφημερίες τακτικές αλλά και για όλο το 2015.
«Οι νέοι συνάδελφοί μας που καλούνται και να εκπαιδευθούν και να σηκώσουν το τεράστιο βάρος της ορθής παροχής υγείας προς τους ασθενείς. Με αυτού του είδους τις πρακτικές διογκώνεται το κύμα μετανάστευσης των νέων ιατρών και η απώλεια σημαντικού ανθρώπινου δυναμικού από την χώρα, με αποτέλεσμα να αποδομείται σταδιακά ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας» τονίζει ο σύλλογος.
Τέλος ο ΙΣΜ δηλώνει αποφασισμένος να προασπίσει τα δίκαια αιτήματα των ιατρών μελών του, αναδεικνύοντας επί πλέον τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των πολιτών με την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη σχεδίου για την υγεία που παρατηρείται διαχρονικά στην χώρα μας, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια που η οικονομική κρίση πλήττει το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία του. Τέλος ο Ι.Σ.Μ. διαβεβαιώνει όλα τα μέλη του ότι σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, θα διασφαλίσει πάση θυσία την ενότητα των ιατρών του Νομού Μαγνησίας, μην επιτρέποντας ανάπτυξη προσωπικών και συντεχνιακών στρατηγικών που μπορεί να πλήξει την συλλογική αντίδρασή μας στα προβλήματα Υγείας. Πάγια θέση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. είναι ότι υπηρετεί θεσμούς και οι θεσμοί πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος