Βόλος: Ένταση στο Δ.Σ. Βόλου με αφορμή επερώτηση για σχέση δήμου και ΜΜΕ

Ένταση και κόντρες στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αφορμή την επερώτηση τη δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» για τη σχέση δημοτικού χρήματος και ΜΜΕ.  Για επερώτηση εντυπώσεων έκανε λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ.Μουλάς, λέγοντας ότι η παράταξη ζητά στοιχεία για περίοδο που εκείνη είχε την διοίκηση του δήμου. Η επικεφαλής της παράταξης Νατάσσα Οικονόμου του ζήτησε να δώσει τα στοιχεία και να σταματήσει να πετάει λάσπη και του ξεκαθάρισε ότι μπορεί η δημοτική αρχή να καταθέσει όσες μηνύσεις θέλει, στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει.

Ειδικότερα ο κ.Μουλάς παίρνοντας το λόγο  είπε χαρακτηριστικά:  «Καταθέτετε ερώτηση για έλεγχο του εαυτού σας? Αυτά φαίνονται εξωπραγματικά. Τα πεπραγμένα τα δικά σας είναι γνωστά. Αυτό μάλλον προς δημιουργία εντυπώσεων έγινε και τίποτα άλλο». Για τη χρονική περίοδο που αφορά την νυν Δημοτική Αρχή, ο κ. Μουλάς απάντησε ότι τα στοιχεία θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν έλθει προς ψήφισε ο ισολογισμός και απολογισμό του δήμου και επειδή η κα Οικονόμου επέμεινε, της είπε ότι θα της δοθούν στοιχεία για την περίοδο διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής και ότι η επερώτηση δε βοηθά στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. «Αυτογελοιοποιείστε και ζητάτε έλεγχο του εαυτού σας» τόνισε ο κ. Μουλάς και συνέχισε «Δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Ζητάτε απολογισμό δικών σας πεπραγμένων. Δεν στέκουν με τη λογική όλα αυτά».

Η κ. Οικονόμου, απαντώντας εξήγησε ότι μία από τις λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να παρουσιάζονται τα στοιχεία ως έχουν και να λάμπει η αλήθεια. Επισήμανε ότι η παράταξή της δεν είχε πρόθεση να ανατρέξει στο παρελθόν και δεν κάνει ανυπόστατες καταγγελίες. «Η ερώτηση προκλήθηκε, επειδή η δική σας παράταξη κατασυκοφαντεί συνεχώς. Είναι ένας λόγος παραπάνω να θέλετε κ. Πρόεδρε την ερώτηση. Μην δείχνετε ενόχληση – φοβία. Να δούμε, ποιοι έχουν και ποιοι όχι ισότιμες σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης».

Ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου, απευθυνόμενος προς την κ. Οικονόμου είπε «όταν έρθουν τα στοιχεία να είστε έτοιμη να απολογηθείτε στον κόσμο και να μην ρίχνετε λάσπη για τη δική μας θητεία και θα απολογηθείτε στον Εισαγγελέα».  Η κα Οικονόμου του απάντησε ότι  «θα δούμε ποιος ρίχνει λάσπη. Να πάτε σε όποιον Εισαγγελέα θέλετε. Στείλτε τα όπου θέλετε και θα δούμε τότε ποιος θα γελοιοποιηθεί . Περιμένουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε».

Κλείνοντας ο κ. Μουλάς, διεμήνυσε απευθυνόμενος προς την κ. Οικονόμου, ότι θα δημοσιοποιηθούν και στοιχεία για άλλα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.  ««Όποιος ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, την τρώει στο κεφάλι. Προσέξτε γιατί θα πάτε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι»»  είπε απευθυνόμενος στην κ. Οικονόμου  και την παρότρυνε η παράταξή της να ψάξει τα στοιχεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος