Βόλος: Αναβλήθηκε για αύριο η επιτροπή διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του δήμου

Μόνο τρεις από τους 40 φορείς και 17 πολίτες που απαρτίζουν την επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Βόλου έδωσαν το παρών στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίασή της με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2016-2020. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί αύριο στις 2μ.μ. ανεξάρτητα από το πόσοι φορείς θα παραβρεθούν.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου συμπεριλαμβάνει έντεκα προτάσεις που είχε παρουσιάσει πέρυσι η Δημοτική Αρχή και αφορούν ανάπλαση της περιοχής Παλαιού Λιμεναρχείου, ενίσχυση και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου – συνεδριακού κέντρου, επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό ιστό της πόλης και παρέμβαση στο φωτισμό της αστικής περιοχής.

Επίσης προβλέπονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με τη δημιουργία πέντε κυκλικών κόμβων και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό του Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Τέλος, προβλέπεται να κατεδαφιστεί του κτίριο του Υγειονομικού, για διαμόρφωση πλατείας και ανάδειξη του κτιρίου Σπίρερ, να διαμορφωθούν τέσσερις αποθήκες του Τελωνείου Βόλου για χώρους συνάθροισης του κοινού, να γίνει παρέμβαση στην οδό Μαιάνδρου με δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου. Επίσης, να κατεδαφιστεί το κτίριο του πρώην κινηματογράφου «Νίκη», για δημιουργία χώρου στάθμευσης, και ένα κτίριο επί των οδών Μαιάνδρου – Καισαρίας, ώστε ο χώρος να ενοποιηθεί με κοινόχρηστο χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος