Βόλος: Αναβάλλεται η δίκη Μπέου για τα “στημένα” λόγω συνέχισης αποχής των δικηγόρων

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 15 Απριλίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων με απόφαση της  Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Η Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη στάση της κατά του προσχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 θα συγκληθεί η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου. Με το πλαίσιο διαφώνησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Απριλίου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη για το “Koriopolis”, με 85 συνολικά κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και ο Αχιλλέας Μπέος, τον οποίο βαρύνουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Με την απόφαση για παράταση της αποχής των δικηγόρων είναι πολύ πιθανό η δίκη να αναβληθεί.

Διαφωνία προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για το πλαίσιο αδειών

Στη τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης τόνισε ότι “συμπληρώνοντας στις 15-4-2016 ενενήντα πέντε ημέρες συνεχούς αποχής, όλοι μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το αγωνιστικό φρόνημα των δικηγόρων. Σε μια μακροχρόνια όμως απεργιακή κινητοποίηση, όπως η δική μας που μοιάζει με Μαραθώνιο, απουσιάζει η στρατηγική εξοικονόμησης δυνάμεων. Μ’ ένα πλαίσιο αδειών, αυστηρό, προσαρμοσμένο σε απεργιακή κινητοποίηση 15 και όχι 95 ημερών, μ’ ένα πλαίσιο όπου απουσιάζουν τα κοινωνικά κριτήρια κι έχει ανασταλεί ακόμα και η χορήγηση αδειών για προσωρινές διαταγές, που στο παρελθόν σε μικρότερης διάρκειας αποχές δίνονταν, οι δικηγόροι στερούνται από τις απαραίτητες ανάσες. Η διεύρυνση του πλαισίου δεν αποτελεί υποχώρηση των διεκδικήσεών μας, όταν συνοδεύεται από ενενηνταπέντε ημέρες αποχής.
Αποτελεί αναγκαίο στρατηγικό ελιγμό για να διατηρήσουμε αποθέματα δυνάμεων”
επισήμανε στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Β., Λ .Γαϊτάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος