Βίντεο‑ντοκουμέντο από το Αμπού Ντάμπι που εξασφάλισε το ΕΡΤnews καταγράφει πυκνούς καπνούς να υψώνονται πάνω από τη βιομηχανική ζώνη, μετά την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (28/3)
Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του ΕΡΤnews Χριστιάνα Μανιάτη, στο Ντουμπάι, θραύσματα από την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων έπεσαν σε στρατηγικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας τρεις εστίες πυρκαγιάς.
Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ επιβεβαιώνεται ο τραυματισμός έξι ατόμων. Πέντε Ινδών εργαζομένων και ενός Πακιστανού.
Επίσης στη Σαουδική Αραβία, ιρανική επίθεση έπληξε την αεροπορική βάση Πρινς Σουλτάν, με τις επίσημες αναφορές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα Αμερικανούς στρατιώτες τραυματίες. Η εξέλιξη αυτή εντείνει την πίεση προς την Ουάσινγκτον για άμεση απάντηση.
Η διπλωματία του Αμπού Ντάμπι κινείται σε ρυθμούς κρίσης. Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ υποδέχθηκε εκτάκτως τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με την ατζέντα να επικεντρώνεται στην ασφάλεια των διεθνών εμπορικών οδών. Η παρουσία του Ζελένσκι στα Εμιράτα, την ώρα που η περιοχή βρίσκεται υπό πυρά, ενισχύει το κοινό αίτημα των Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας προς τον πρόεδρο Τραμπ για μια οριστική διευθέτηση, με την πρόταση της Αμερικής για τα Στενά του Ορμούζ, να παραμένει στο τραπέζι.
Η υπουργός Εξωτερικών Αμάλ Ασίμι προειδοποιεί ότι τα Στενά του Ορμούζ «δεν θα παραμείνουν όμηρος κανενός», ενώ οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τη μορφή που θα λάβει η απάντηση της Δύσης.
Ανταπόκριση στο Ντουμπάι: Χριστιάνα Μανιάτη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος