Η κάμερα του ΕΡΤnews και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοβός, ακολούθησαν αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Η κάμερα κατέγραψε ακόμη και το φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ που έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες.
Μυστικοί αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα παριστάνουν τους αγοραστές ναρκωτικών. Στο στόχαστρό τους είναι συμμορία που είχε σαν ορμητήριο την περιοχή γύρω από τον ναό.

Ανάμεσά στους συλληφθέντες βρίσκονται και ανήλικοι, με τον μικρότερο να είναι περίπου 14 ετών. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται δύο από τους ανήλικους δράστες έξω από την εκκλησία. Βαδίζουν γρήγορα και ο ένας δίνει τα ναρκωτικά στον διανομέα.

Οι διακινητές πωλούσαν τα ναρκωτικά γύρω από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Όμως, οι δουλειές είχαν επίσης ανοίξει τόσο στο Πεδίον του Άρεως όσο και στις πλατείες Αττικής και Βικτωρίας, όπου τη διακίνηση έκανε μέλος της συμμορίας με πατίνι.

Το σημείο «καβάντζα» όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά βρισκόταν σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, μέσα σε φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ, όπως φαίνεται σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο. Μόλις ο πωλητής. εντόπιζε υποψήφιο αγοραστή, έκανε νόημα σε συνεργάτη του να φέρει τα ναρκωτικά από το φρεάτιο.
Η επιχείρηση ξεκίνησε με εισαγγελική διάταξη που προέβλεπε τη διείσδυση μυστικών αστυνομικών του Αγίου Παντελεήμονα, προσεγγίζοντας πεζή στην πλατεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμορία είχε συχνά συγκρούσεις με αντίπαλες ομάδες, οι οποίες πολλές φορές κατέληγαν σε μαχαιρώματα ενώ κάποιοι απο αυτούς άρπαζαν και κοσμήματα από περαστικούς.
Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν 700 γραμμάρια ινδική κάνναβη, 300 γραμμάρια κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, δύο ζυγαριές ακριβείας, χρήματα και κινητά τηλέφωνα.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος