Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές στο Βιετνάμ, μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας «Kajiki» που έπληξε τη χώρα με ανέμους έως 117 χλμ/ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.
Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας 90χρονος που καταπλακώθηκε από το σπίτι του, καθώς και ένας άνδρας που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία ενώ προετοίμαζε την κατοικία του για το επερχόμενο φαινόμενο. Δεκατρείς ακόμη τραυματίστηκαν, ενώ πολλές περιοχές στο κεντρικό Βιετνάμ παραμένουν χωρίς ρεύμα.
AP/ Photo
Στην πρωτεύουσα Ανόι, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με κατοίκους να παλεύουν να μετακινήσουν τα οχήματά τους μέσα σε νερά που έφταναν μέχρι το γόνατο. Η κυβέρνηση είχε οργανώσει την εκκένωση 600.000 πολιτών, ενώ περισσότεροι από 16.500 στρατιώτες τέθηκαν σε επιφυλακή για επιχειρήσεις διάσωσης.
AP/Photo
Η καταιγίδα, που έφτασε στη στεριά το απόγευμα της Δευτέρας, προκάλεσε παράκτιες πλημμύρες στις επαρχίες Νγε Αν και Χα Τινχ, ενώ δύο αεροδρόμια παρέμειναν κλειστά. Στη συνέχεια κινήθηκε προς το Λάος, με ισχυρές βροχοπτώσεις να πλήττουν και την Ταϊλάνδη.
Επιστήμονες προειδοποιούν ότι, λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι κυκλώνες στην περιοχή σχηματίζονται πλέον πιο κοντά στη στεριά, εντείνονται ταχύτερα και διαρκούν περισσότερο, αυξάνοντας τον κίνδυνο για τις πυκνοκατοικημένες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Σχετική είδηση: Βιετνάμ: Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει απειλητικά – 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος