Καθησυχαστικός εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, σχετικά με τη σεισμική ακολουθία στη βόρεια Εύβοια.
“Βλέπουμε μια ομαλή σχετικά εξέλιξη. Είχαμε 44 σεισμούς από την αρχή της ακολουθίας μέχρι τώρα. Το τελευταίο 12ωρο ήταν αρκετά ήσυχο, είχαμε μόνο 8 σεισμούς, μικρούς” τόνισε ο κ. Καραστάθης.
«Οι σεισμοί δεν είχαν μεγάλο μέγεθος, που να δικαιολογούν έντονη μετασεισμική ακολουθία. Θα μπορούσε το φαινόμενο να λήξει και τώρα. Ο σεισμός των 4,5 Ρίχτερ θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος σεισμός σε αυτή την ακολουθία» εξήγησε.
Όπως είπε ο κ. Καραστάθης, οι ζημιές οφείλονται στην μεγάλη εγγύτητα των επικέντρων, που είναι στην οικιστική ζώνη, αλλά και στα κτήρια. “Δηλαδή, τα κτήρια ήταν παλιά, φάνηκε ότι δεν αντεπεξήλθαν σωστά σε αυτού του μεγέθους τη δόνηση” είπε χαρακτηριστικά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος