Τρώμε Μεσογειακά στον Αθλητισμό και την Παιδεία -Ημερίδα

Ημερίδα με θέμα “Μεσογειακή Διατροφή στον Αθλητισμό και στην Παιδεία -Αγιορείτικη Κουζίνα” πραγματοποιείται την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 16:00-20:00, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Εισηγητές είναι προσωπικότητες στον τομέα της Μεσογειακής Διατροφής & Αγιορείτικης Κουζίνας και με συμμετοχή των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. Αυλώνας, Αιγάλεω, Γλυφάδας, Ζωγράφου και Πειραιά.

Τρώμε Μεσογειακά στον Αθλητισμό και την Παιδεία -ΗμερίδαΧαιρετισμό απευθύνουν οι:

  • Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική,
  • Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος Μανιατάκιου Ιδρύματος,
  • Αντώνης Γλύκας, Διευθυντής Αθλητισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, και
  • Σταμάτης Συρίγος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών.

Εισηγητές είναι οι:

  • Νίκος Κατσαρός, πρώην ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,
  • Θεοφάνης Γεωργόπουλος, καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολόγος Τροφίμων,
  • Χριστίνα Φοντορ, διαιτολόγος-διατροφολόγος,
  • Ηλίας Ιωσηφέλης, διευθυντής Γαστρονομίας του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων,
  • Νίκος Σιδηρόπουλος, διευθυντής Υγειονομικού στον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων/ τ. πρόεδρος βετεράνων ποδοσφαιριστών,
  • Τζαννής Γιάννης, Αδαμ Head Coach,
  • Νικόλαος Δαούτης, CHEF στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων
  • Κωνσταντίνος Μουζάκης, διευθυντής Γαστρονομίας του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και
  • Μοναχός Επιφάνιος, Μυλοπόταμος -Άγιο Όρος.

Την εκδήλωση παρουσιάζουν η Γεωργία Παράσχου, διευθύντρια Πολιτισμού Νεολαίας του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και η Κλέλια Χαρίση, διευθύντρια Λόγου και Τέχνης του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Μεσογειακή διατροφή -ό,τι πιο υγιεινό 

Τρώμε Μεσογειακά στον Αθλητισμό και την Παιδεία -ΗμερίδαΗ Μεσογειακή διατροφή θεωρείται από τις πιο υγιεινές στον πλανήτη -και δικαίως. Εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες και υγιή λίπη, μας κάνει καλό.

Φρέσκα και εποχικά λαχανικά και φρούτα, όσπρια. δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηροί καρποί, ελιές, παρθένο ελαιόλαδο, λίγο τυρί, γιαούρτι, ψάρια, πουλερικά, αυγά και κρασί είναι τα βασικά τρόφιμα που συμπεριλαμβάνονται στη μεσογειακή διατροφή.

Η παρασκευή τους τείνει να είναι απλή. Τα τρόφιμα είναι σπάνια τηγανητά. Μόνο μικρές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, νατρίου, γλυκών και κρέατος είναι μέρος του σχεδίου.


Σχετικά άρθρα:

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να παρατείνει τη ζωή

Η μεσογειακή διατροφή κινδυνεύει να χαθεί

Μεσογειακή Διατροφή και στα ταχυφαγεία

Παχύσαρκα τα Ελληνόπουλα λόγω απομάκρυνσης από τη Μεσογειακή Διατροφή

Έρευνα σε σχολεία της Ηπείρου για τη Μεσογειακή διατροφή

Ρεπορτάζ: Τζένη Χαραλαμπίδου

Τρώμε Μεσογειακά στον Αθλητισμό και την Παιδεία -Ημερίδα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος