Τρίπολη: ”Είμαστε ριζικά αντίθετοι με το ΣΔΙΤ του Τατούλη”, δηλώνει ο Πατσαρίνος

”Εμείς επιθυμούμε να γίνει η ολοκληρώμενη διαχείριση των αστικών αποβλήτων μέσα απ’ τους ίδιους του Δήμους, με ανακύκλωση-κομποστοποίηση-διαλογή στην πηγή και δημιουργία ΧΥΤΥ ανά Περιφερειακή Ενότητα και με δημόσιο έλεγχο. θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα ενημερώνουμε τον κόσμο της Πελοποννήσου για το τί έρχεται με το ΣΔΙΤ του κ. Τατούλη, ώστε όλοι οι κάτοικοι να μάθουν την πραγματική αλήθεια”.

Αυτό δήλωσε, χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης, κ. Νίκος Πατσαρίνος, με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, να εξουσιοδοτήσει την Περιφερειακή Αρχή για άμεση υπογραφή του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου με την ανάδοχο εταιρεία.
Ο κ. Πατσαρίνος, συνέχισε: ” Εκφράζουμε την ριζική μας αντίθεση με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, διότι α) το ΣΔΙΤ μιλάει μόνο για τα οικιακά απόβλητα και αγνοεί τις επιταγές της Ε.Ε. και ότι προβλέπει ο ΕΣΔΑ, β) τα 28 χρόνια δέσμευσης για τήρηση της συμφωνίας είναι πράξη απαράδεκτη και μάλιστα χωρίς την συναίνεση των Δήμων, γ) δεν υπάρχουν δεσμεύσεις ποιοτικές και ποσοτικές για τα σκουπίδια, δ) είναι σοβαρό θέμα η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα, ε) η επιλογή της χωροθέτησης γίνεται χωρίς ίση κατανομή και δεν υπάρχει διάχυση δράσεων και πλούτου, ζ) η τιμή θα ξεπεράσει τα 105 ευρώ τον τόνο (80,5 ευρώ τον τόνο, συν ΦΠΑ, συν έξοδα μεταφοράς)”.
Και κατέληξε ο κ. Πατσαρίνος: ” Πήραμε πολύ αργά κάποια στοιχεία της σύμβασης και τα μελετάμε. Έχει ήδη καθυστερήσει η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, ενώ υπάρχουν και σοβαρές καταγγέλίες των κατοίκων που είναι να γίνουν στις περιοχές τους εργοστάσια. Η σύμβαση προσβάλει το περιβάλλον, το ίδιο και το ΧΥΤΥ, ενώ δεν ξέρουμε εάν υπάρχει συμφωνία με ανεξάρτητο ελεγκτή. Πόσοι σύμβουλοι πληρώνονται όλο αυτό το διάστημα για να ”τρέξει” ο διαγωνισμός΄΄ Τί αποζημιώσεις προτίθεται να δώσει ο ιδιώτης; Πόσοι εργαζόμενοι θα δουλέψουν στα έργα κατασκευές των εργοστασίων; Με ποιές εργασιακές συνθήκες;. Όλα αυτά είναι θέματα και εμείς, καλούμε την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ να τα λάβει υπόψη και να μην εγκρίνει το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου”.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος